Osijek
RODITELJI DJECI POKLONILI PREDSTAVU

Smjena Djeda Božićnjaka za mališane iz DV-a Jaglenac
Objavljeno 15. prosinca, 2017.

Uz puno pjesme i plesa, pred dupkom punim gledalištem veselih vrtićaraca, u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića održana je neobična audicija - tražila se zamjena za Djeda i Baku Božićnjak te njihove pomoćnike.

Sve kako djeca na božićno jutro ne bi ostala bez darova jer je ovaj najslavniji par na svijetu, iznenada, i to pred sam Božić, odlučio kako im je došlo vrijeme za mirovinu!

Iako u predblagdansko vrijeme, za one koji vjeruju u božićnu čaroliju, ništa nije nemoguće, ovo je ipak bila tek radnja predstave “Smjena Djeda Božićnjaka”, koju su za mališane iz Dječjeg vrtića Jaglenac osmislili, uvježbali i na kazališnim daskama izveli njihovi odgojitelji i roditelji. I to jubilarnu, 15. godinu zaredom, u sklopu projekta “Roditelji djeci” koji je daleko dogurao od prigodnog blagdanskog igrokaza koji se prvih godina izvodio u maloj sportskoj dvorani vrtića.

- Uvijek se puno razmišlja što će biti tema predstave, a ove se godine ona ukazala sama od sebe. Naime, ovo nam je prijelomna godina u pogledu roditelja glumaca i suradnika. Dosta je njih koji su bili s nama dugi niz godina i sada trebaju zamjenu, te je došlo vrijeme da u jednom mahu uvedemo u glumačku družinu nekoliko novih roditelja, te se pozdravimo sa “starima”. I tako smo odlučili i na samoj sceni kroz predstavu napraviti smjenu ekipe. Pa čak i samog Djeda Božićnjaka - rekla je Margita Cvitić, voditeljica DV-a Jaglenac.

Roditelji glumci ove godine bili su Stjepan Schönberger, Nada Sep, Tea Svalina, Goran Bošković, Patricija Burazin, Kristina Oršolić, Emilija Prgomet, Stjepan Prgomet i Josip Grizbaher. Za pripremu i realizaciju projekta zaslužne su odgojiteljice Svjetlana Adžić, Margita Cvitić, Mirjana Dešić, Aleksandra Kovač-Malenica, Tatjana Lukadinović, Ana-Marija Maras, Suzana Sabolić i Dragica Vondrak. Nakon predstave uručene su zahvalnice roditeljima i suradnicima vrtića s višegodišnjim stažem u ovoj glumačkoj družini, među kojima se ističe ona za čak devet godina sudjelovanja Stjepanu Schönbergeru koji je sve to vrijeme, uz to što je kao glumac sudjelovao u predstavama, također bio i Djed Božićnjak u sklopu tradiconalne prodjele darova vrtićarcima nakon predstave.

Ivana SOLAR
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

LOV NA KRIVOTVORENE KVALIFIKACIJE

Od nekih fakulteta škole već zatražile provjeru diploma

oglas