TvObzor
DISCOVERY CHANNEL: 14. SEZONA “TRGOVACA AUTOMOBILIMA”

Kreće lov na odabrani automobil za pravu cijenu
Objavljeno 15. prosinca, 2017.
Glavni je zadatak serije ohrabriti entuzijaste i istinske zaljubljenike u automobile kako bi stekli što više informacija i znanja te se i sami upustili u rješavanje problema i izazova

Novi mehaničar Ant Anstead i stručnjak za procjenu vrijednosti automobila Mike Brewer pronalaze, popravljaju i prodaju obnovljene rabljene automobile od subote, 16. prosinca, u 19 sati na Discovery Channelu u 14. sezoni serije ““Trgovci automobilima” (Wheeler Dealers)”.

BMW E9 iz 1972., Alfa Romeo Spider Quadrifoglio iz 1987, Ford Mustang Mach 1 iz 1973., Austin Healey 3000 BJ8 Mark iii Phase 2 iz 1965., Jeep Wagoneer iz 1988., Saab 96 iz 1973., Toyota Supra P iz 1982. - ako na prvu znate o kakvim se automobilima radi, onda vam je jasno koju premijeru na Discovery Channelu ne smijete propustiti.

Mikeu Breweru, stručnjaku za procjene automobila, priključio se novi mehaničar Ant Anstead. Mike i Ant surađuju već gotovo deset godina, a sada prvi put zajedno rade na automobilima za popularnu seriju. Mike kao i obično kreće u potragu za starim njemačkim, švedskim, britanskim, talijanskim, japanskim i američkim automobilima koje Ant mora popraviti i restaurirati. Sređen automobil na kraju se treba prodati, a pritom, naravno, nešto i zaraditi.

Nova sezona otvara se specijalnom 70-minutnom epizodom u kojoj Mike kupuje Ford Escort RS Cosworth iz 1995. godine. Cosworth je izuzetno teško pronaći u Americi, budući da ih je samo 25 uvezeno u SAD, a od tih 25 samo 12 je registrirano za vožnju. Izvorno dizajniran tako da zadovoljava uvjete za Svjetsko prvenstvo u reliju, Cosworth je postao opsesija brojnih natjecatelja u reliju diljem svijeta. Stoga Ant ne može vjerovati svojim očima kad Mike u njihovu radionicu uparkira Cosworth, te se hitro baca na posao kako bi zavirio ispod haube i otkrio tajne Cosworthova Lackluster motora.

U svakoj epizodi serije “Trgovci automobilima” Mike kreće u lov na odabrani automobil za pravu cijenu – lista oglasnike, pretražuje internetske aukcije, auto i motoklubove i garaže prije kupnje. Ant preuzima posao od trenutka kada Mike parkira automobil u radionicu i odmah dijagnosticira probleme s motorom, karoserijom, elektronikom i unutrašnjošću automobila. Ant tada objašnjava gledateljima svaki korak dok otklanja probleme i popravlja automobil sve dok ne izgleda kao novi. Kada popravci budu dovršeni, Mike i Ant testiraju vozilo prije nego što ga prodaju sljedećem najboljem vlasniku koji će ga cijeniti onako kako zaslužuje.

Glavni je zadatak serije “Trgovci automobilima” ohrabriti entuzijaste i istinske zaljubljenike u automobile, kako bi stekli što više informacija i znanja te se i sami upustili u rješavanje problema i izazova s kojima se suočavaju kod projekata u vlastitim garažama. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike