Crna kronika
NOVAC NUDIO U OGLASU

Lihvar izbacio iz kuće ženu i sina, a potom se uknjižio na nekretninu
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

SISAK

Dvadesetšestogodišnjeg muškarca policija je osumnjičila da je lihvarskim ugovorom oštetio 55-godišnju ženu i njezina 27-godišnjeg sina.

Kako doznajemo iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, 26-godišnjaka se sumnjiči da je na internetu objavio oglas u kojem je nudio povoljne zajmove građanima. Majka i sin su se na oglas javili krajem ožujka ove godine. Iskorištavajući njihovu nuždu, izazvanu teškom materijalnom situacijom, 26-godišnjak im je ponudio zajam s rokom vraćanja od mjesec dana, uz određenu kamatu. Od 55-godišnjakinje je tražio da mu, kao dodatni zalog vraćanja zajma, privremeno prepiše svoje dvije kuće, dvorište i oranicu na području Topuskog, što je ona učinila i kod javnog bilježnika ovjerila ugovor o kupoprodaji svih svojih nekretnina u osumnjičenikovo ime, uz usmeni dogovor da će se ugovor poništiti nakon vraćanja zajma.

- Tijekom travnja osumnjičenik je oštećenicima isplatio dogovoreni iznos novca, ali je za poništenje ugovora tražio trostruko više od isplaćenog zajma, opravdavši to nepostojećim troškovima. Kako oštećenici to nisu mogli vratiti, on se sredinom rujna uknjižio kao vlasnik na njihove nekretnine, a potom na njih počeo činiti pritisak i uskraćivati im isporuku struje i vode, tako da su bili prisiljeni iseliti se iz kuće - doznajemo iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Protiv 26-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠTETA OD NEKOLIKO TISUĆA KUNA

Lopov prerezao džep od hlača i ukrao novčanik

2

OTKRIVEN "PODUZETNIK" U OSIJEKU

Uzgojio 70 stabljika indijske konoplje

3

NESREĆA U MJESTU LEVINOVAC

Berač kukuruza mu uhvatio ruku i zdrobio prste