Sport
CHALLENGE KUP ODBOJKAŠICA

Češka dominacija u
dvorani Gradski vrt
Objavljeno 13. prosinca, 2017.
Uzvrat je na rasporedu 10. siječnja, no Osječanke će teško do iznenađenja

Sudeći prema prvoj utakmici, odbojkašicama Osijeka će plasman u 16-inu finala biti maksimum koji su ove sezone ostvarili u Challenge kupu.

Sastav Branislava Franića uvjerljivo je poražen od Ostrave, jučer u Gradskom vrtu sve je bilo u znaku ponajbolje češke ekipe. Izostalo je uzbuđenje i ravnopravna borba na parketu, koju je primjerice nedavno ponudio sraz druge runde ovog natjecanja protiv austrijskog Sokola. Čehinje su, jasno, puno kvalitetnije od austrijskog prvaka, ali oko 250 gledatelja (među njima i sedam bučnih gostujućih s tri bubnja) gledalo je utakmicu u kojoj je igrao i dominirao samo jedan sastav, onaj Zdeneka Pommera.

Da će ovo biti jednosmjerna utakmica najavili su već prvi poeni, četiri uzastopna su otišla na gostujuću stranu, što je očito još malo dodatno opteretilo odbojkašice s Drave. Čehinje, predvođene tehničarkom Valkovom, držale su konce igre u svojim rukama, akcije su bile brze i tečne, koje su u pravilu najčešće završavale Makauskaite i Diatkova. Osijek je u prvom setu ostao na 12 poena, u drugom nije bilo ništa bolje, iako je otvaranje (3:3) moglo možda nagovjestiti da će Grubeša i suigračice podići razinu svoje igre. Mali napredak su ipak napravile, osvojile su poen više. Stoga je bilo za očekivati da će treći set biti i najbolje od Osječanki u ovoj utakmici. To se i ostvarilo, napokon je bilo par akcija kojih je trebalo biti i više. Nestalo je grča, malo su se oslobodile i to se vidjelo u igri, a što je važnije i na rezultatu. Napokon su domaće malo “pokazale zube”, dobri servisi Babić na otvaranju donijeli su vodstvo 4:1, ubrzo je bilo i najvećih 7:2. Pomoglo je što je gostujući trener malo odmorio dvije igračice iz udarne postave, Posljednje vodstvo bilo je 15:14, nakon čega je Ostrava ponovo pruzela stvari u svoje ruke i zatvorila utakmicu, koju je Osijek ipak morao malo bolje odigrati, barem na razini trećeg seta. Ovako, uzvrat u Ostravi 10. siječnja bit će najvjerojatnije samo formalnost i potvrda prolaska Čehinja.

Nino BENČINA
OSIJEK                          0
OSTRAVA                     3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 300. Suci: Eleni Daniilidou (Grčka) i Nicholas Heckeford (Engleska).

OSIJEK: Đurić, Babić 8, Sučić 5, Štebih, Grubeša 6 , Krivić, Grahovac 1, Bilić 4, Gadžić, Zirn, Miličević.

OSTRAVA: Sedlačkova, Zolnerčikova, Diatkova 10, Čubonova 2, Nachmilnerova 8, Makauskaite 11, Chevalierova, Faltinova, Šipova 1, Kojdova 8, Zemanova 5, Valkova 4.

REZULTAT PO SETOVIMA: 12:25, 13:25, 18:25.

Najčitanije iz rubrike