Sport
HAJDUK JEDINI NIJE DOŠAO

HNS daje novac za travnjake, a klubovi i gradovi za komunalije
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

U Zagrebu je u utorak održan sastanak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza s predstavnicima prvoligaških klubova i gradskim dužnosnicima o projektu obnove travnjaka na prvoligaškim stadionima.

Ciljevi projekta su omogućiti kraću zimsku i dužu ljetnu stanku prvoligašima, čime bi se smanjio broj ozljeda, prilagodio kalendar većini europskih liga, smanjili troškovi klubovima za zimske pripreme te omogućili bolji uvjeti nogometašima i veća draž gledateljima na stadionima i pred malim ekranima.

HNS je stoga u Zagrebu okupio predstavnike klubova i gradova, kako bi im predstavio projekt i kako bi se što prije poduzeli potrebni koraci uoči početka radova, koji su predviđeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji. Cilj je da radovi budu gotovi do početka nove natjecateljske godine, kako bi u novu sezonu prvoligaši ušli s novim, besprijekornim travnjacima. Hrvatski nogometni savez za tu potrebu izdvojio je 3.500.000 kuna pojedinom klubu, što će se iskoristiti za postavljanje hibridnog travnjaka, ugradnju odgovarajuće drenaže i navodnjavanja, grijanje i prvu godinu održavanja. Od klubova se očekuje financiranje projektne dokumentacije, a od gradova financiranje pripremnih komunalnih radova. U siječnju 2018. HNS će uputiti javni pozivni natječaj za klubove i gradove, a u veljači 2018. bit će objavljen i međunarodni javni natječaj za glavnog izvođača radova. Nakon toga pristupit će se potpisivanju ugovora s klubovima, gradovima i glavnim izvođačem, nakon čega će se obaviti pripreme i kompletirati sve dozvole. Spomenimo kako su, uz dužnosnike HNS-a i predstavnike UEFA-e, na sastanku bili predstavnici svih pozvanih klubova i gradova, izuzev Grada Splita i HNK Hajduk. K.L.

Najčitanije iz rubrike