Sport
PORAZ NEXE-A U NOVOM SADU

Kao Sveti Nikola
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

Gostovanja u Srbiji rukometaša NEXE-a imala su za cilj osvajanje šest bodova. Na kraju su svoj bodovni konto povećali za mršavi bod. Nakon remija u Pančevu s Dinamom,Našičani su doživjeli minimalni poraz od Vojvodine na njezinu terenu, u dvorani Slana Bara. No po svemu viđenom nije trebalo tako završiti. Našičani su imali prednost do odmora, koja je u 35. minuti bila pet pogodaka (12:17), i sve je tada izgledalo da će sastav Hrvoja Horvata ostvariti drugu pobjedu u SEHA Gazprom ligi ove sezone, koja bi ujedno bila i druga pobjeda nad istim suparnikom. Međutim, domaći se igrači nisu predali. Vojvodina je strpljivom igrom došla do izjednačenja, a pet minuta prije kraja i do vodstva (26:25). Na kraju je i slavila, s minimalnom prednosti. Posljednju priliku da iz Novog Sada odu neporaženi propustio je Marin Jelinić. Njegov šut s lijevog krila obranio je Todor Jandrić. Za Našičane su u Srbiji kobni očito bili vratari. Jer, podsjetimo, vratar Dinama Dušan Petrović nedavno je činio čuda. U Novom Sadu osim Jandrića vrlo dobro izdanje pokazao je i drugi vratar Vojvodine Dimitrije Jelić, koji je zajedno s lijevim vanjskim Milanom Jovanovićem (9 pogodaka) bio tvorac preokreta. Tijekom susreta trener NEXE-a Hrvoje Horvat činio je najavljeno pa je više rotirao momčad. Ipak, najviše je ponovno potegao onaj najiskusniji. Vedran Zrić postigao je čak 11 pogodaka. Tako se nastavljaju NEXE-ova “toplo-hladna” izdanja ove sezone. Zbog toga se pobjeda protiv Metalurga, u susretu u kojem će zaključiti natjecateljsku 2017. godinu, čini imperativom. NEXE je trenutno na pretposljednjem mjestu SEHA Gazprom lige, s istim brojem bodova kao i posljednjeplasirana Vojvodina. Na bod više trenutno je Dinamo iz Pančeva. Ostanu li u tom “domu”, bit će to najslabiji plasman Našičana od početka igranja u SEHA Gazprom ligi. Naravno, time godina ne bi bila proglašena neuspješnom. Uostalom, susreti u skupini EHF kupa, koji ih čekaju nakon završetka Europskog prvenstva, još mogu sve popraviti i čak i sezonu proglasiti “najuspješnijom u povijesti”. No za to će trebati i dulja klupa. Zato je Hrvoje Horvat i ovu utakmicu iskoristio da pruži priliku igračima koji manje igraju. Oni je očito nisu iskoristili.

- Ispada da dijelimo bodove kao darove. Ključ poraza od Vojvodine je u činjenici da neki igrači koji manje igraju nisu znali iskoristiti dobivenu minutažu. Usprkos svemu, nadamo se pobjedi protiv Metalurga pred našim navijačima u nedjelju. Želimo godinu zaključiti na pravi način – rekao je trener Hrvoje Horvat nakon utakmice.

Saša Barišić Jaman postigao je tri pogotka. Također je bio razočaran nakon poraza.

- Imali smo sve u svojim rukama i to smo sve bacili u vjetar. Očito, upozorenje u Pančevu nije nam bilo dovoljno. Rotirali smo puno igrača, a Vojvodina je na kraju zasluženo pobijedila - priznao je slovenski reprezentativac.

U nedjelju u Našice stiže Metalurg. NEXE u SEHA Gazprom ligi nije ostvario pobjedu još od 5. rujna, kada je u Našicama pala Vojvodina. Do nedjelje će “post” prijeći 100 dana.

Srećko SOBODIĆ/Krešimir LACKOVIĆ
VOJVODINA                   29  (10)
NEXE                                28  (14)

NOVI SAD - ŠD Slana Bara. Gledatelja: 400. Suci: Dimitar Mitrevski i Blagojče Todorovski (obojica iz Makedonije)

VOJVODINA: Jandrić (3+0), Bijelac, Milić, Čagalj 3, Ostojić 4, Jelić (8+0), Jovanović 9, Vučković 3, Stevović, Ratković, Trifković 3, Stanković 4, Nikolić 2, Bojanić, Grozdanić 1, Radović

NEXE: Lelić (1+0, Šipić, Koncul, Leban 1, Eter, Zrnić 11 (4), Mrđenović, Barišić Jaman 3, Manci Mičević 2, Buvinić 5, Greganić, Jelinić 3, Jurić-Grgić, Lavrič 1, Tomić 2 (šut 2/3, 1 osvojena lopta, 1 izboren sedmerac), Pilipović (5+1)

SEDMERCI: Vojvodina 2(1); NEXE 4(4) (Jovanović 1/1, Grozdanić 0/1), Nexe 4(4); ISKLJUČENJA: Vojvodina 8 minuta (Grozdanić 2+2+2, Ostojić), Nexe 8 minuta (Šipić 2+2, Manci Mičević, Lavrič)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike