Sport
ISTRI 1961 NEDOSTAJE IGRAČA

Raić Sudar od Osijeka zatražio dozvolu za nastup Vojnovića
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

Teške dane, pa i mjesece, živi pulski prvoligaš. Svlačionicu Istre 1961 od sredine studenoga napustilo je čak šest prvotimaca. Posljednji je klub napustio vrlo dobri veznjak David Puclin, koji se nije htio strpjeti ni do utakmice s Osijekom već je krenuo u smjeru svojih brojnih već bivših suigrača. Ponajbolji igrači otišli su usred sezone i bez odštete, a vrlo je problematično što ovakav egzodus znači u perspektivi. Jer investitora još nema. A "bolesnik s Drosine", sad je to već sasvim jasno, nalazi se na izdisaju. U takvom ozračju vrlo je teško raditi Darku Raiću-Sudaru, treneru Istre 1961. Svlačionica mu je stanjena, a problemi kao da dolaze sami od sebe. Tako je na poluvremenu susreta na Maksimiru zbog ozljede morao zamijeniti Aljošu Vojnovića.

- Dobio je jači udarac i osjetio je bol. Mogao je Vojnović stisnuti zube i nastaviti, ali nije to imalo previše smisla, jer je time mogao pogoršati ozljedu, a i tako u zadnjem kolu ne može igrati, pa sam odlučio odmah ubaciti Prelčeca da isprobam neke varijante za subotnju utakmicu.

Vojnović je, naime, igrač Osijeka na posudbi u Istri 1961. Kod posudbe igrača, dogovoreno je da Vojnović nema pravo nastupa u susretima protiv Osijeka. Stoga je Raić Sudar od NK-a Osijek zamolio dopuštanje nastupa iskusnog igrača.

- Poslao sam Osječanima poruku u kojoj sam ih zamolio da dopuste Vojnoviću da zaigra protiv njih. Normalno je da oni na to neće pristati. Razumijem njihov stav, a dogovor je dogovor i mi ćemo ga poštovati bez obzira na to što nas je malo - rekao je Raić-Sudar.

Kako neslužbeno doznajemo, u osječkom prvoligašu smatraju kako se raniji dogovori moraju poštovati. Inače, kada spominjemo aktivnosti u Istri 1961, jučer je upućen javni poziv za sve voljne investitore za preuzimanje većinskog paketa kluba od 64,9 posto. U Puli to vide kao posljednju opciju. I.C./K.L.

Službeni početak gradnje kampa

Danas će službeno početi gradnja Kampa škole nogometa NK-a Osijek na Pampasu. Stoga će projekt medijima još jednom biti predstavljen u blizini budućeg kampa, odnosno na kraju Podravske ulice, kod kućnog broja 40, gdje će biti i prigodna press-konferencija o toj temi.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana