Regija
NAJUSPJEŠNIJI U 2016.

Zlatna kuna Damu, Jan-spideru, Drvo trgovini i Phoenixu
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

VIROVITICA

Na 94. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, održanoj u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, priznanje Zlatnu kunu najuspješnijim tvrtkama na području Virovitičko-podravske županije u 2016. godini uručili su predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica Ivan Slamić i potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić. Zlatne kune dobili su tvrtka Dam iz Lozana koja se bavi proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja, Jan–spider iz Pitomače bavi se proizvodnjom i preradom ljekovitog bilja i proizvodnjom čajeva, Drvo-trgovina iz Slatine koja se bavi proizvodnjom piljene građe, te tvrtka Phoenix iz Orahovice koja se bavi proizvodnjom proizvoda od metala.

Svečanoj sjednici nazočili su potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović, komorski tajnik HOK – OK VPŽ Božidar Jeremić, te članovi Gospodarskog vijeća, predsjednici strukovnih grupa i grupacija HGK – Županijske komore Virovitica.

- Dodjela Zlatne kune jedna je lijepa priča HGK – Županijske komore Virovitica u kojoj se u središte stavljaju najsvjetliji i najbolji primjeri gospodarstva i poduzetništva Virovitičko-podravske županije. Bolja povezanost sa Zagrebom, često naglašavamo, doista je krucijalno pitanje razvoja našega kraja. Trenutačno se radi studija izvodljivosti brze ceste prema Zagrebu, te slijedi pribavljanje daljnje dokumentacije, a kada dobijemo građevinsku dozvolu brzo će se krenuti u njenu realizaciju. Inače, Virovitica je jedino središte neke hrvatske županije koja je od najbliže autoceste udaljena čak 80 kilometara, i to dovoljno govori o važnosti boljeg povezivanja i Virovitice i naše županije sa Zagrebom – rekao je, uz čestitke laureatima, župan Andrović.

Potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić, istaknuo je:

- Osobito me raduje činjenica da su tri od četiri nagrađene tvrtke iz sektora poljoprivrede i drvne industrije, gdje se rezultati ostvaruju na domicilnim sirovinama, a što se generira i na drugim resursima. Hrvatska gospodarska komora uvijek će biti oslonac u radu i pružati potporu poduzetnicima, kroz promociju na sajmovima, usluge koje Komora pruža svojim članicama te ostale aktivnosti.

Vladimir GRGURIĆ
Publikacija o gospodarstvu županije

Na svečanoj sjednici promovirana je publikacija “Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2016. godini”. U 17 poglavlja, na 136 stranica, objavljen je ukupno 8961 podatak, od kojih je 4234 izvornih (47,25 posto) i 4727 izvedenih podataka (52,75 posto). U publikaciji se nalaze 132 tabele i 79 grafikona. Uredio ju je i pripremio Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica, s višim stručnim suradnicama Suzanom Kolesarić i Andreom Poslek te stručnom suradnicom Renatom Vondra. Recenzent publikacije je mr.sc. Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK.

Igor Andrović

župan virovitičko-podravski

Bolja povezanost sa Zagrebom krucijalno je pitanje razvoja našega kraja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike