Regija
DVA VELIKA UGOVORA POŽEŠTINI

Za Aglomeraciju dobili 400 milijuna kuna
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

POŽEGA

Sjednica Vlade RH u Osijeku donijela je Požeštini dva velika ugovora za Aglomeraciju u koju su uključeni gradovi Pleternica, Požega i općine Brestovac, Velika i Jakšić. Projekti Aglomeracije vrijedni su 400 milijuna kuna i odobrena su nepovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i Hrvatskih voda. Ante Kolić, direktor tvrtke za vodoopskrbu i odvodnju Tekija, koja je nositelj izvođenja, potpisao je ugovor s partnerima na projektu, požeškim gradonačelnikom Darkom Puljašićem, pleterničkom gradonačelnicom Antonijom Jozić, načelnicima općine Brestovac Zdravkom Mandićem, Velike Vladom Bobanom i Jakšića Ivicom Kovačevićem.

- Na ovim projektima tvrtki Tekija su partneri u prvom projektu vrijednom 217 milijuna kuna Grad Požega, općine Brestovac i Velika. Sredstva EU-a su 124 milijuna kuna, Ministarstvo energetike daje 18,9 milijuna kuna, Hrvatske vode 18,9 milijuna kuna, Grad Požega 37,8 milijuna kuna, Općina Brestovac 230 tisuća kuna i Općina Velika 1,04 milijuna kuna – istaknuo je Kolić.

- Velike efekte od projekta tek ćemo vidjeti, a kroz projekt zaposlit ćemo našu industriju i tvrtke – rekao je Puljašić.

- Na drugom projektu vrijednom 180 milijuna kuna partneri su Grad Pleternica, Općina Jakšić i Grad Požega. U financiranju sudjeluje EU s nepovratnim sredstvima, RH i lokalne jedinice samouprave, Ministarstvo energetike s 18,3 milijuna kuna, Hrvatske vode s 18,3 milijuna kuna, Pleternica s 3,7 milijuna kuna, Požega s 1,07 milijuna kuna, Općina Jakšić s 840 tisuća kuna – dodao je Kolić.

- Projekt Aglomeracije Pleternica ovim korakom počinje, a razvija se komunalna struktura s 40 kilometara mreže odvodnje i izgradnje pročistača na rijeci Orljavi. Time bi sustav odvodnje dobilo nešto više od 15.000 stanovnika, od požeške Dervišage, dijela Općine Jakšić i cijela Pleternica. Postigli smo da 95 posto stanovništva ima mogućnost priključenja na vodovodnu mrežu, sada će se moći priključiti i na sustav odvodnje – istaknula je Jozić. AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura