Osijek
STUDENTSKI ZBOR I BREVISICE

Humanitarni koncertOd srca mog u Vikarijatu
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

Humanitarni koncert “Od srca mog”, koji će se održati u utorak (19. prosinca) u konferencijskoj dvorani Vikarijata u Osijeku, rezultat je dugogodišnje suradnje Studentskog zbora Sveučilišta J. J. Strossmayera i nagrađivanog osječkog pjevačkog zbora - VA Brevis.

Tako će se već petu godinu nastaviti uspješna suradnja osječkog Studentskog zbora s ostalim studentskim udrugama, sastavnicama Studentskog zbora, ali i svim studentima, nastavnim i nenastavnim osobljem osječkog sveučilišta, kako bi se humanitarnom akcijom stvorila prava studentska božićna bajka, koja će mnogima uljepšati nadolazeće blagdane.

Ove će godine humanitarna akcija biti doista posebna, jer će sugrađanima svoj talent prikazati brevisice, koje su već nastupale na poznatim svjetskim pozornicama - u SAD-u, Australiji i Rusiji, gdje su nagrađene brojnim priznanjima. Stoga će humanitarnim koncertom ususret Božiću zahvaliti i svom gradu, Osijeku, na čijem sveučilištu većina tih djevojaka i studira, gdje svojim radom dodatno pridonose daljnjem produbljivanju suradnje pjevačkog zbora s aktivnim Studentskim zborom. Humanitarni koncert počinje u 20 sati, a u prodaju će biti pušteno 400 donacijskih ulaznica, koje će se prodavati po cijeni od 30 kuna. Karte se mogu kupiti od danas u Campus caffeu, a sav će se prihod podijeliti na dva dijela - dio je financijske potpore namijenjen sugrađanki Andrijani Kasapović, oboljeloj od tumora na mozgu (o kojoj je nadavno pisao Glas Slavonije, nap. ur.), dok je drugi dio sredstava tradicionalno namijenjen osječkoj Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, s ciljem pomoći pri radu na inkluziji djece s teškoćama u razvoju. Mr.M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike