Mozaik
UZ TONYJA, KEDŽU, ZSA ZSU I ROZGU

HDU: Mia Dimšić dobila
je godišnju nagradu
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

Hrvatska diskografska udruga okupila je vodeće ljude hrvatske glazbene industrije na dodjeli priznanja za najuspješnija glazbena postignuća u protekloj godini. Druga po redu godišnja priznanja za najuspješnije glazbene uratke u protekloj godini na osnovu dobivenih podataka s nacionalnih top-listi radijskog emitiranja HR top 40, te službenih top-listi prodaje albuma dodijeljena su od strane HDU-a. Nagradu za najuspješnijeg muškog izvođača u protekloj godini dobio je Tony Cetinski za pjesmu “Laku noć”, dok je priznanje za ženskog izvođača godine pripalo Miji Dimšić za pjesmu “Bezimeni”. Mia Dimšić prošle je godine ponijela titulu novog izvođača godine, dok se ove godine istom titulom može pohvaliti mlada Zsa Zsa, koja je uz priznanje za novog izvođača, zajedno s Damirom Kedžom, osvojila i priznanje za pjesmu godine za duet “Sve u meni se budi”. Grupa godine je Buđenje koje je top-liste osvojilo pjesmom “Samo ti, samo ja”. Najprodavaniji domaći album godine je “Moderna žena” Jelene Rozge, dok je isto priznanje u kategoriji inozemnih izdanja dobio megauspješni album Eda Sheerana “Divide”.

 

 

Na početku večeri okupljene je pozdravio Želimir Babogredac, predsjednik diskografske udruge.

- U skladu sa svjetskim trendovima i Hrvatska diskografska udruga krajem godine napravila je rezime proteklog razdoblja. Drugu godinu zaredom na ovaj način dodjeljujemo svoja priznanja, ali već dugi niz godina službenim top-listama donosimo javnosti ono najbolje u glazbenoj industriji. Drago nam je da su naša priznanja rezultat mjerljivih parametara kao što su broj prodanih albuma te uspješnost pjesama u radijskom eteru - istaknuo je Babogredac.

Ovom prigodom Hrvatska diskografska udruga i Hrvatska udruga poslodavaca dodijelile su i posebno priznanje za doprinos glazbenoj industriji u Republici Hrvatskoj i 70 godina djelovanja Croatia Recordsu te isto priznanje u povodu 20 godina uspješnog djelovanja diskografskim kućama Menart i Tonika. T.K.

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

Najčitanije iz rubrike