Mozaik
MARKO FUNARIĆ, PJEVAČ BOSUTSKIH BEĆARA

Za doček 2018. u Vinkovcima pripremili smo vam mnogo lijepih stvari i iznenađenja
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

Jedan od najpopularnijih tamburaških bendova posljednjih deset godina, Bosutski bećari, snimili su novu pjesmu "Moje sve" i u novoj postavi, s novim pjevačem Markom Funarićem, kreću u novo kreativno razdoblje.

Bećari su osvojili srca publike velikim hitom "Sad kada došla si", a uspješne su bile i pjesme "Želim te noćas", "Samo me jednom pogledaj", "Trebam te još", kao i mnoge druge koje su objavili na albumu "Budi tu".

Nakon više od godine i pol dana diskografske stanke, nova pjesma pod nazivom "Moje sve" premijerno je emitirana krajem studenoga. Radi se o novoj baladi iza koje stoji autor hita "Sad kada došla si", Marko Zeljković – Zelja, koji je radio na tekstu i glazbi, a aranžmanom se pozabavio Branimir Mihaljević. Ono što pjesmu čini posebnom jest i novi pjevač, Marko Funarić, koji se odlično snašao u ovoj ulozi. "Pjesmom 'Sad kada došla si' obilježili smo naše i mnoge druge živote, pogotovo početke onih zajedničkih. I dandanas pjesma je veliki hit, a sada nam je želja da se to isto dogodi i s novom baladom. Želimo da slušate i ovu. Da je doživite u fantastičnoj izvedbi našeg Marka", kažu Bosutski bećari, koji će 22. prosinca nastupiti u Inside night clubu u Šibeniku, dan poslije u Yachting baru u Zadru, a 29. prosinca na trgu u Rabu. Doček Nove 2018. godine rezerviran je za nastup na Trgu bana Josipa Šokčevića, u Vinkovcima. O svemu tome popričali smo s novim pjevačem Bećara Markom Funarićem.

Od kada si pjevač Bosutskih bećara i kako je došlo do tog angažmana?

- Mjesto vokala u Bosutskim bećarima zauzeo sam u srpnju ove godine odlaskom bivšeg pjevača Ivana koji se odlučio za solokarijeru.

Reci nam nešto o pjesmi “Moje sve” i o spotu?

- Autor ove prekrasne balade je Marko Zeljković, od milja ju još zovemo “Sad kada došla si 2”. Spot za pjesmu također je snimio Zelja. Reakcije publike uistinu su i više nego pozitivne te zasad primamo samo lijepe komentare i zato hvala slušateljima na velikoj podršci.

U prosincu imate mnogo nastupa, a podosta svirate na Jadranu. Kako biste usporedili dalmatinsku i slavonsku publiku?

- Da, zaista mnogo sviramo, evo, tako se posložilo pa smo u prosincu nekoliko puta na Jadranu. Moram priznati da su dalmatinska i slavonska publika vrlo sličnog karaktera. Oni su slušatelji s dušom, publika koja osjeti pjesmu i koja sigurno zna prepoznati kada netko iskreno pjeva.

Doček Nove godine svirate na trgu u Vinkovcima, zar ne? Što ste pripremili za publiku?

- Tako je, za doček Nove godine mi smo na pješačkoj zoni u Vinkovcima i ovim putem pozivamo sve ljubitelje tamburaške i popularne tamburaške glazbe da dođu na trg i uz kuhano vino i Bosutske bećare dočekaju Novu godinu. Pripremili smo mnogo lijepih stvari i iznenađenja.

Kakvi su planovi Bosutskih bećara za 2018.?

- U 2018., što se tiče autorskog rada, plan je snimiti bar još tri pjesme i početi sa snimanjem novog albuma. Naravno, ispratiti naše brojne mladence u bračnu luku i zasvirati u diskoklubovima.

Planirate li možda nastup na nekom od festivala?

- Dakako. Već smo u studiju i snimamo "Priču o Jeli" za Festival šokačke pisme u Županji, a u pripremi je i pjesma za festival u Požegi, gdje ćemo se također predstaviti publici s još jednom autorskom pjesmom.

Tanja KVORKA

festivali

PRIPREMAMO SE ZA ŽUPANJSKI I POŽEŠKI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike