Dome slatki dome
LG-JEV PAMETNI EKOSUSTAV

Za dom budućnosti
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

LG širi pametne mogućnosti u komercijalni sektor instalacijom integriranih pametnih rješenja za kompleks premium stanova u predgrađu Seula.

Kompleks od pet stambenih zgrada od 40 katova Byeollae I’PARK Suite trebao bi se otvoriti početkom 2021. u sjeveroistočnom predgrađu Seula, a stanovi će biti opremljeni isključivo LG-jevim pametnim kućanskim aparatima i tehnologijama. Tako će stanovi uključivati vrhunske LG-eve pametne uređaje uključujući klima-uređaje, hladnjake, perilice rublja, sušilice, perilice posuđa i sustave za njegu odjeće Styler. Vlasnici stanova imat će mogućnost instaliranja dodatnih pametnih uređaja kao što su pročišćivači zraka, robotski usisivači i zvučnici LG ThinQ Hub na koje se svi aparati mogu povezati i kontrolirati glasovnim naredbama.

Sustav dizajniran za stanove I’PARK Suite će biti kompatibilan s pametnim uređajima drugih proizvođača što je u skladu s LG-evom strategijom podrške otvorenom pametnom ekosustavu. Aplikacija za pametne telefone omogućit će daljinsko upravljanje uređajima koji nisu iz LG-jeve linije proizvoda, ali i pozivanje lifta, provjeru potrošnje električne energije, slanje zahtjeva za dostavu na kućnu adresu, provjeru parkirnog mjesta i komuniciranje s posjetiteljima na vratima.

“Ovo je revolucionarni projekt za LG, a utemeljen je na višegodišnjem iskustvu naše kompanije kao lidera u proizvodnji pametnih uređaja u Koreji”, rekao je Choi Sang-gyu, predsjednik prodaje i marketinga LG-ja za tržište Koreje. “Ovo nije demonstracija, nego živi primjer kako će izgledati dom budućnosti.”M.R.

Možda ste propustili...

SVJETSKI TJEDAN ZELENE GRADNJE

Svatko može imati zeleniji dom

MODERNA KUPAONICA

Igra elementima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana