Autoglas
AEZ PREMIUM ALUMINIJSKE FELGE

Samo najbolje za automobil
Objavljeno 14. prosinca, 2017.
Pri odabiru i kupnji naplataka bitno je odabrati na tržištu provjerene i od proizvođača automobila odobrene modele

Aluminijski naplatci ili, narodski rečeno, alufelge postali su sastavni dio većine automobila, a odlučite li se za ovakvu nadogradnju na vašem limenom ljubimcu, važno je odabrati proizvođača dokazane i vrhunske kvalitete.

Automobile često nazivamo i limenim ljubimcima, a ovo dakako nije slučajno jer često ih njihovi vlasnici maze i paze, održavaju i dotjeruju kao da je riječ o nekom živom ljubimcu. Neizostavan detalj o kojem zasigurno svaki vozač mašta jesu i – naplatci od aluminija. Popularne “alufelge” dostupne su u nikada bogatijoj, raznolikijoj i većoj ponudi.

Odobreni modeli

No, iako je ponuda zaista velika, često se zanemaruje tko te naplatke proizvodi i o kakvoj je kvaliteti riječ. Zaista je fascinantno kada netko kupi aluminijske naplatke upitnog proizvođača, a znamo da je upravo kotač naša jedina veza s kolnikom i u presudnom trenutku važno je znati da se možemo osloniti na visoku kvalitetu renomiranih naplataka. Koliko loš naplatak može biti poguban pokazali su već brojni testovi, ali i neki vozači kojima se dogodila nezgoda zbog lošeg aluminijskog naplataka. Stoga, pri odabiru i kupnji naplataka bitno je odabrati na tržištu provjerene i od proizvođača automobila odobrene modele. Upravo među takve vrhunske i premium aluminijske naplatke možemo ubrojiti njemački AEZ.

AEZ je tvrtka koja aluminijske naplatke proizvodi još od 90-ih godina, a do danas se nametnula kao premium proizvođač lijepih, kvalitetnih i za brojne automobile posebno krojenih felgi vrhunske kvalitete koju potvrđuje njemački TÜV. Broj modela je velik kao i njihova izvedba. Od sjajnih do matiranih, od svijetlih do crnih, od malih do velikih, svima je jedno zajedničko – beskompromisna kvaliteta! Ovu kvalitetu potvrđuju brojni testovi, ali i činjenica kako se naplatci proizvode u Njemačkoj.

Kod odabira aluminijskih naplataka prvo se moramo zapitati što zapravo želimo. Koja veličina? Čim počne povećanje veličine i širine naplatka, dinamika vozila se počinje mijenjati. Standardni naplatci su kompromis izgleda, udobnosti i praktičnosti, i svi ti elementi trebali bi biti zadovoljeni i kod nabave novih naplataka.

Prednosti

Prednosti aluminijskih naplataka su u smanjenju neogibljene težine (smanjenjem neogibljenih težina putem aluminijskih naplataka osigurava se preciznije upravljanje i poboljšano ponašanje u zavojima), poboljšano ubrzanje i kočenje jer smanjenjem okretajućih težina na vozilu aluminijski naplatci pružaju bolji odaziv na ubrzanje i kočenje, povećana čvrstoća (čvrstoća aluminijskih naplataka može smanjiti deformacije naplatka/gume u zavojima), uspješnije hlađenje kočnica (pospješuje odvođenje topline od kočnica). Sve ove prednosti nad klasičnim čeličnim naplatcima nukaju vozače na kupnju aluminijskih naplataka, a, vodeći se ovim pitanjima, izaberite vrhunski AEZ model koji najbolje odgovara vašem vozilu, a u tom odabiru pomoći će vam i izvrstan AEZ konfigurator.M.Režić