Kultura
MALA KNJIŽNICA DHK PREDSTAVILA IZDANJA U ĐAKOVU

Do sada objavljene 203 knjige
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

ĐAKOVO

U Spomen-muzeju biskupa Strossmayera preksinoć su predstavljena izdanja Male knjižnice Društva hrvatskih književnika. Izdanja su predstavili urednici Ante Pavešković i Ivica Matičević koji je naglasio da je Mala knjižnici vrlo značajan nakladnički projekt.

U Đakovu je predstavljen izbor Gervaisovih stihova “Lepe besedi” Borisa Domagoja Biletića, izbor pjesama Krune Quina Zvonimira Mrkonjića, nova zbirka priča “Otvaranje tame” Josipa Cvenića, i kritička studija Ružice Pšihistal o Matoševoj pjesmi “Mora”, a na predstavljanju su sudjelovali i Josip Cvenić i Tanja Ileš.

- Ovdje smo na poziv Mirka Ćurića koji je predsjednik Slavonsko-baranjsko-srijemskog ogranka DHK i potpredsjednik DHK. Do sada su u ovom projektu objavljene 203 knjige. Kolega Pavešković i ja od 2012. vodimo taj projekt. Godišnje uspijevamo otisnuti od 13 do 17 knjiga, a ove godine 15 - rekao je Matičević.

Mirko Ćurić rekao je kako je Mala knjižnica DHK jedna od najstarijih uopće u Hrvatskoj: “Za našu publiku zanimljivo je to da su dvije od četiri knjige osječkih autora”, rekao je Ćurić. M. Muškić

Možda ste propustili...

ZATVOREN 16. FESTIVAL KAZALIŠNIH AKADEMIJA DIONIZ

Priznanja Akademiji iz Novog Sada i Dori Hasanec

U GODINI U KOJOJ SLAVE 75. ROĐENDAN RADA

Kristina Opačić Vrućina postala prvakinja Ansambla LADO

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

PLESNA RADIONICA

Ilijana Lončar na 19. TREPS-u