Sport
IVAN GALIĆ:

Reakcija nas igrača bila je impulzivna
Objavljeno 13. prosinca, 2017.
Igrači i ljudi koji su duže u klubu kažu mi kako je bilo previše sudačkih propusta na štetu Cibalije, rekao je Galić

U posljednje dvije utakmice napadač Cibalije Ivan Galić postigao je tri pogotka. Nakon što je pogodio Lokomotivi za pobjedu 3:1 u Zagrebu, u prošlom kolu postigao je dva pogotka Interu u Zaprešiću. Na žalost igrača Cibalije ta dva pogotka nisu donijela ni boda. Ukupno je Galić postigao četiri prvenstvena pogotka otkako je pristupio Cibaliji. Prije toga donio je pobjedu Vinkovčanima u slavonskom derbiju s Osijekom kraj Bosuta. Očito je kako se bliži kraj polusezone da je u sve boljoj pucačkoj formi.

U Cibaliju preko Albanije

Galić je rodom iz Slavonskog Šamca, gdje je u tamošnjem NK Graničaru započeo nogometnu karijeru. Ubrzo je prešao u tada drugoligaša, u Slavonac iz Starih Perkovaca gdje je bio do završetka osmog razreda osnovne škole. Nakon toga odlazi u Zagreb u Trnje iz kojeg ubrzo prelazi u Lokomotivu, gdje je odradio staž kadeta i juniora igrajući u generaciji Marka Pjace. Svoju pravu seniorsku karijeru započeo je u drugoligašu Lučkom, a potom odlazi u Makedoniju u Rabotnički, a prije Cibalije bio je član albanskog Flamurtarija. S Cibalijom je potpisao dvogodišnji ugovor koji ga veže do ljeta 2019.

Kada razgovara o svojoj karijeri, voli podcrtati kako je puno naučio i kako ga je usmjerio bratić nogometaš Josip Jurendić.

- On je stariji od mene i isto tako prošao je dosta u karijeri. Iskreno, koliko god bilo teško, uvijek se volim prisjetiti tih dana odrastanja, kada kao mladić sanjaš veliku karijeru.

Vratio se ubrzo na sadašnjost. Odnosno na nedavnu prošlost i gostovanje u Zaprešiću.

- Znali smo da će ovo biti za nas teška utakmica, a znali su to i Zaprešićani da će biti i za njih. Krenuli smo u utakmicu nesretnim pogotkom, ali smo se brzo trgnuli i do kraja poluvremena izjednačili i potom poveli. Što se zbilo u drugom poluvremenu svi koji su to htjeli vidjeti vidjeli su i osobno ne bih više o tome niti bih što komentirao. Samo ću još dodati, čestitam svojim suigračima koji su dali svoj maksimum. Dali smo svi sve od sebe da se iz Zaprešića ne vratimo poraženi, a drugi koji su zaduženi za to neka razmišljaju zašto je ispalo kako je ispalo.

S Dinamom nema predaje

Ponukani svime što im se dogodilo u Zaprešiću, a pogotovo u drugom poluvremenu, igrači Cibalije su se slikali s prekriženim logom HNS-a. Uslijedila je prijava “disciplincima”, a i čelnici HNS-a su rekli svoje mišljenje.

- Ja sam u Cibaliji kratko vrijeme, tek četiri-pet mjeseci, ali sam čuo od onih koji su duže od mene da ovo nije prvi put da su suci ovako očito griješili na račun Cibalije. Kažu mi da je bilo dosta takvih propusta u prošlim prvenstvima i da nitko za to nije odgovarao ni na kakav način. Reagirali smo impulzivno, ne razmišljajući puno, ali mogu reći isto što i ostali igrači. Ova naša reakcija nije upućena prema HNS-u, već prema sucima, a znak HNS-a je tu bio jer nismo znali kako uputiti slično simbolično prosvjed protiv sudaca.

Posljednje kolo ove jeseni nogometaši Cibalije će odigrati u Zagrebu protiv vodećeg sastava lige Dinama. O toj utakmici ne treba puno trošiti riječi. Od Vinkovčana ne očekuje čudo. Galić poručuje da su čuda i moguća.

- U svaku utakmicu ulazimo dovoljno motivirani bez obzira na to tko je na drugoj strani igrališta. Uvjeren sam da će tako biti i protiv Dinama. Pokušat ćemo protiv Dinama ostati neporaženi, a što će se dogoditi i na koji način, to ćemo vidjeti. Nitko nije očekivao u ovim posljednjim kolima da ćemo osvojiti ni boda, a mi smo osvojili četiri. Pokušat ćemo i protiv Dinama osvojiti nešto, možda nam se posreći - zaključio je napadač Cibalije.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike