Sport
“VODENI” KAO NEKAD

Ponovno u Gradskom vrtu padaju i najbolji
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

Cilj je stolnotenisača Vodovod Osijeka dohvatiti jedno od prva četiri mjesta na tablici i ući u doigravanje za prvaka Hrvatske. Nakon prvog dijela prvenstva koji su Osječani završili na šestoj poziciji misija se možda čini teška, ali nije nemoguća. Stvorio se krug od četiri momčadi podjednake kvalitete koje pretendiraju na poziciju tri i četiri, pa će na kraju za ukupni poredak presudna biti ne svaka pobjeda, nego i set, a možda i poen, a “vodeni” imaju šanse biti ispred najvećih suparnika.

Moglo i bolje

Osječani su uoči ovosezonske Super lige najavljivali kako je play-off njihova želja i cilj, prvi dio prvenstva završili su kao šesti s pet pobjeda i četiri poraza, a od pozicije koja vodi u doigravanje dijeli ih samo jedna pobjeda. Naime, GSTK Zagreb, Dugo Selo i Pula koji su ispred njih na zimsku stanku otišli su s učinkom 6-3. Kako su Libertas i Starr na vrhu tablice (8-1) neuhvatljivi za sve, znači da će se u 2018. četiri momčadi boriti za te preostale dvije pozicije.

- Prvi dio sezone nije bio loš, ali mogao je biti i bolji. U domaćem prvenstvu možda je bio neki izgubljeni meč koji smo mogli i morali dobiti, ali priredili smo i jednu senzaciju koja se posebno pamti. Jedina smo momčad koja je u u Super ligi pobijedila aktualnog prvaka države Libertas - kaže predsjednik STK Vodovod Osijeka Alen Majić.

Kao kiks može se smatrati domaći poraz od Dugog Sela te slabiji otpor GSTK Zagrebu i Puli. No, zato je pobjeda protiv Libertasa snažno odjeknula u hrvatskim stolnoteniskim krugovima, jer “vodeni” su napravili ono što nitko nije.

U ovoj sezoni je posebno i to što su Osječani nakon dugo godina stupili na euroscenu gdje su s momčadi Obrtničke škole iz Slavonskog Broda formirali momčad Slavonije i Baranje. Početak u Srednjoeuropskoj ligi nije bio dobar, ali kada su se dečki malo naviknuli na Europu, uslijedila je pobjeda nad slovenskom U21 reprezentacijom (6:2), zatim i remi kod austrijskog Wiener Neudorfa (5:5).

- Odluka da igramo Europu bila je dobra, da naši dečki, Zovko i Banek, osjete i taj rang natjecanja - dodaje Majić.

Doigravanje, pa mirovina

Vodovod Osijek jedina je hrvatska momčadi koja u Super ligi uspješno gura s vlastitim kadrom. Bilo je nekih priča o kupnji i dovođenju pojačanja, ali Osječani su napravili hrabar potez i prošle sezone u superligašku vatru gurnuli Marija Baneka. Iako se potvrđivao u kadetskoj konkurenciji kao potencijal i dobar stolnotenisač, za Baneka je prelazak u seniorske vode ipak bilo nešto veliko. U početku je bilo “dječjih bolesti”, ali za samo jednu sezonu Banek je stasao u igrača na kojeg se njegova momčad može itekako osloniti i koji donosi pobjede. Uz njega tu je i Vjekoslav Zovko, koji igra dobro, ali je u jednom dijelu sezone upao u “crnu rupu” i izostao je njegov učinak. A kada Zovko nije pravi, onda ni Osječani nisu tako jaki.

- Nadam se da će Zovko u drugom dijelu sezone uhvatiti onu svoju pravu formu i da ćemo nadoknaditi ono što smo propustili - kaže Majić.

Treći stup momčadi je veteran Dragan Knežević, koji je jednostavno - neuništiv. S 50 godina na leđima još ima snage za igranje i nadigravanje te pobjeđivanje mladih i kvalitetnih igrača koji se nisu ni rodili kada je on naveliko upisivao pobjede na domaćoj i međunarodnoj stolnoteniskoj sceni. No, sve ima svoj rok trajanja, pa tako i Knez, koji je na kraju sezone najavio - igračku mirovinu. Bilo bi lijepo da u “penziju” ode nakon doigravanja za prvaka Hrvatske.

Ivana LIOVIĆ

Dragan Knežević nakon ove sezone odlazi u igračku mirovinu, a na njegovo mjesto dolazi Ivan Šestak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana