Osijek
POLICIJSKA PROVJERA NA TRGU L. RUŽIČKE

Interventni policajci i specijalci u vatrenom okršaju s “teroristima”
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Miris baruta uz odjeke pucnjeva iz dugih i kratkih cijevi širio se jučer u 11 sati policijskim dvorištem. Maskirani teroristi upali su u Policijsku upravu osječko-baranjsku ubivši najprije policajca na ulaznoj kapiji, pa kasnije još nekoliko njih... No, ni nakon okršaja s interventnim i specijalnim policajcima nigdje ni kapi krvi, jer bila je to fingirana vježba s tzv. manevarskim streljivom.

Bila je to prigoda da policijski službenici Specijalne jedinice Osijek i Interventne jedinice policije u koordinaciji s Operacijsko-komunikacijskim centrom PU još jednom potvrde vlastite sposobnosti u ekstremnim situacijama s teroristima.

Načelnik PU Ladislav Bece kaže kako su novinarima i javnosti simulacijskom vježbom prikazali kakva je procedura s prijetećim teroristom.

- Teroristima je cilj ubiti što više ljudi u nekom objektu ili prostoru, a zadaća ove vježbe je provjera i uhodanost Interventne jedinice policije, Specijalne jedinice policije i policije s kojom koordinira naš OKC. Kao što ste vidjeli, vježba je vrlo dobro završena, svi su teroristi svladani, taoci spašeni i izvučeni na sigurno. Inače, ovakve vježbe radimo posebno u ovo vrijeme, znači u vrijeme adventa, božićnih i novogodišnjih blagdana, gdje se okupljaju naši građani u većem broju. Kod nas imamo sreće da nije bilo terorističkih napada, ali kao što vidite, diljem Europe ima ovakvih situacija - kazao je načelnik Bece i poručio građanima da je naša policija spremna odgovoriti na ovakve situcije.

- To su vrhunski profesionalci koji se s lakoćom nose u ovakvim situacijama - ističe Bece.

Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske, prepričao je tijek neutralizacije dvojice “terorista” koji su preko policijskog dvorišta “maltretirali i ranili” i policijske djelatnike u policijskom bifeu za vrijeme pauze i one koji su bili zaokupljeni sportskim aktivnostima u sportskoj dvorani. “Prikazali smo sinergiju svih naših jedinica i Postaje prometne policije i Prve policijske postaje i OKC-a koji je i zaprimio ovu dojavu i komunicirao sa svim službama koje u to vrijeme djeluju”, kazao je zadovoljan uspješnom vježbom glasnogovornik Darijo Premec.

Darko PEJIĆ
Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike