Osijek
HUMANITARNA AKCIJA KLUBA STUDENATA “LIBROS”

Prikupljaju donacije za djecu iz Klasja
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

Studenti informacijskih znanosti osječkog Filozofskog fakulteta okupljeni oko kluba “Libros” tijekom prosinca organiziraju hvalevrijednu akciju prikupljanja donacija za štićenike dječjeg doma Klasje.

- Prikupljaju se društvene igre i igračke, dječja odjeća, oprema i kozmetika, slikovnice, školski pribor, slatkiši - sve ono što je potrebno djeci i mladima od 0 do 18 godina i što bi ih moglo razveseliti. Stvari ne moraju biti nove, dovoljno je da su u dobrom stanju i čiste - kaže Lana Horvatić, predsjednica Studentskog Kluba “Libros”.

U akciji mogu sudjelovati svi - studenti, nastavnici i građani, a svoje donacije mogu donijeti svakog radnog dana do kraja prosinca na Filozofski fakultet (prizemlje).

- Za sada su kolege studenti, nastavnici i ostali građani pokazali da su široke ruke i otvorena srca, pa se naša kutija za donacije već nekoliko puta napunila. Nadamo se da će ovo vrijeme darivanja i dalje poticati sve da svojim skromnim prilozima pomognu u ovoj akciji jer je izrazito malo potrebno da se izmami osmijeh na dječja lica, a taj njihov osmijeh je vjerojatno najljepša nagrada koju čovjek može dobiti za svoj humanitarni rad – ističe Horvatić.

Librosi su i prošle godine organizirali humanitarnu akciju kada su sve prikupljene donacije poklonili Odjelu pedijatrije u osječkoj bolnici. Organiziranje takvih i sličnih akcija u skladu je s ciljevima i djelatnostima Librosa, među kojima su i poticanje izvannastavnih aktivnosti i društveno korisnog djelovanja studenata te podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici i organiziranje kulturnih, obrazovnih, animacijskih, humanitarnih i društveno korisnih akcija. U Libros se osim studenata informacijskih znanosti pri Filozofskom fakultetu mogu učlaniti svi koji smatraju da mogu pridonijeti svojim radom i trudom, poručili su iz Kluba. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike