Novosti
UDRUGA DOBAVLJAČA AGROKORA

Među osnivačima su Saponia i Žito
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Osnivačka skupština Udruge dobavljača Agrokora, kojom će dobavljači tog koncerna trebali osnažiti zaštitu svojih interesa, bit će u srijedu, 13. prosinca, u Zagrebu u prostoru tvrtke Kraš. Na osnivačkoj skupštini bit će izabran predsjednik, upravni i nadzorni odbor udruge.

Podsjetimo, iz Koordinacije proizvođača i dobavljača Agrokora u ponedjeljak su priopćili kako su dobavljači prepoznali da samostalnim djelovanjem ne mogu na adekvatan način ostvariti zadane ciljeve održivosti vlastitog poslovanja te da samo formalnim udruživanjem mogu osnažiti nastojanja da zaštite interese svih dobavljača Agrokora.

Kako se neslužbeno doznaje, udrugu osnivaju tvrtke Adris, Alcagroup, Atlantic, AWT, Badel 1862, BAT, Crosig, Franck, Granolio, Kraš, Mepas, Mlinar, Podravka, Saponia, Sokol Marić, Vindija i Žito. Međutim, iz Koordinacije su poručili kako će buduća udruga biti u cijelosti uključiva i otvorena prema svim dobavljačima, bez obzira na veličinu i vrstu tražbine, s temeljnim ciljem zaštite zajedničkih interesa.

Udruga manjinskih dioničara koncerna Agrokor izvijestila je, pak, u utorak da je Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (Hanfa) predala prijedlog za utvrđivanje nastanka obveze Knightheada za preuzimanje dionica manjinskih dioničara Jamnice, Leda, Belja, Zvijezde, VUPIK-a, Žitnjaka i Tiska, jer je odredbama ugovora o roll-up kreditu zajmodavcima osiguran značajan utjecaj na poslovanje koncerna i povezanih društava. I.M.