Novosti
UVODE “E-KOMUNIKACIJU” U 21. STOLJEĆU

Pokrenut pilot-projekt za brže pravosuđe
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, u društvu predsjednice Republike Kolinde Grabar–Kitarović, bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka i bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa, otvorio je u utorak na bjelovarskom Trgovačkom sudu pilot-projekt “e-komunikacija”, koji omogućuje elektronsku komunikaciju između sudova i svih ostalih sudionika sudskih postupaka te znatno ubrzava rad sudova i pridonosi bržem, boljem i modernijem pravosuđu, te s gradonačelnikom i županom potpisao sporazum o sufinanciranju gradnje nove pravosudne zgrade u Bjelovaru.

Bjelovarski odvjetnik Dalibor Divić podnio je prvi e-podnesak u Hrvatskoj, i to uživo preko videolinka na internetskim stranicama Ministarstva pravosuđa kao demonstraciju rada sustava “e-komunikacije”.

“Danas svjedočimo važnom koraku za pravosuđe, a to je da 'e-spis' širimo na odvjetnike i javne bilježnike, što je važno zbog uvođenja spisa bez papira, gdje ćemo papir zamijeniti elektroničkom komunikacijom i tako bitno pridonijeti ubrzanju i transparentnosti pravosudnih postupaka”, naglasio je Bošnjaković. Dodao je da će “e-komunikacija” iduće godine zaživjeti i na ostalim trgovačkim sudovima u Hrvatskom, a potom i na ostalim sudovima. U okviru realizacije projekta uspostavlja se elektronska komunikacija između odvjetnika, javnih bilježnika, županijskih državnih odvjetnika i trgovačkih sudova. Predsjednica Republike Kolinda Grabar–Kitarović pozdravila je uvođenje “e-komunikacije” naglasivši važnost digitalizacije procesa u pravosuđu. “Digitalizacija omogućuje da se predmeti rješavaju što brže, ali i da se izbjegne nepotrebna papirologija, poveća transparentnost i vrati povjerenje ulagača u hrvatske sudove”, istaknula je predsjednica Republike.H

Možda ste propustili...

NEZDRAVA PREHRANA I FIZIČKA NEAKTIVNOST

Povišeni kolesterol i kod djece

PRVI HITNI LET ZABILJEŽEN I U SLAVONIJI

Helikopterska medicinska služba djelovala 26 puta