Regija
DOBRA VIJEST

U Belišću otvorena logopedska ordinacija
Objavljeno 13. prosinca, 2017.
Simona Ivić, prof. logoped, rad počinje u ponedjeljak, 18. prosinca, a kada se stvore uvjeti radit će još jedan logoped

BELIŠĆE - U prostorijama ambulante u Belišću jučer je otvorena prva logopedska ordinacija u Valpovštini! Riječ je o projektu koji je realiziran u rekordno kratkom roku, s obzirom na to da je od početka pregovora između Doma zdravlja Valpovo, Županije osječko-baranjske, te Poliklinike Suvag iz Osijeka, u sklopu koje će djelovati i ova ambulanta, prošlo samo mjesec dana.

Sve više pacijenata

Logopedska ordinacija u Belišću, u kojoj će raditi Simona Ivić, prof. logoped, rad počinje u ponedjeljak, 18. prosinca, a zahvaljujući njezinu otvaranju, za roditelje oko 150 mališana s područja Valpovštine koji su zbog rada s logopedom djecu morali redovito voziti u Osijek, to će značiti poštedu od putovanja, a lista čekanja na kojoj je još 70-ak mališana s ovih prostora trebala bi se značajnije smanjiti i rasteretiti rad u osječkom Suvagu.

Svečanosti otvaranja u preuređenim prostorima nazočio je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je od samoga početka dao punu potporu ovom projektu nakon što su, uz Osijek, ordinacije otvorene u Donjem Miholjcu, Belom Manastiru, Našicama i Đakovu, gdje je uskoro u planu otvaranje i druge ordinacije zbog rastućih potreba za ovom vrstom pomoći. Pozdravio je stalno širenje razine zdravstvene zaštite u svim dijelovima županije te izrazio zadovoljstvo što se na ovaj način pomaže i roditeljima i djeci s područja Valpovštine.

- U Poliklinici Suvag u Osijeku iz dana u dan bilježimo sve veći porast broja pacijenata od kojih čak 30 posto čine pacijenti s područja Valpovštine. Kolika je potreba za ovakvom vrstom pomoći najbolje svjedoči podatak da je trenutačno više od 250 djece na listi čekanja u našoj Poliklinici - poručila je na svečanosti otvaranja ravnateljica Poliklinike Suvag Mirela Poljak Šefčić, dodajući da će već od samog početka logoped u Belišću raditi puno radno vrijeme s približno 150 pacijenata s područja Valpovštine, a kada se stvore uvjeti za to rad bi trebao početi još jedan logoped.

Problem svih dobi

Otvaranje logopedske ambulante čestitkama i prigodnim riječima pozdravili su i gradonačelnik Belišća Dinko Burić, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Valpovo Dubravko Kučinac te predsjednik Upravnog vijeća Poliklinike Suvag dr. Željko Zubčić, koji je ukratko iznio tijek priprema za što hitnije pokretanje logopedske ordinacije u Belišću, nakon koje će se logopedska djelatnost na prostorima županije nastaviti širiti gdje god se ukaže opravdana potreba za tim.

- Dom zdravlja Valpovo i Osječko-baranjska županija pokrenuli su projekt suradnje s Poliklinikom Suvag iz Osijeka u svrhu osiguravanja i olakšavanja pristupačnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz područja logopedije. Otvaranjem nove logopedske ordinacije nastoji se podići razina kvalitete, ali i povećati pristupačnost pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijente s područja djelovanja Doma zdravlja Valpovo (Grad Valpovo, Grad Belišće, Općina Bizovac, Općina Petrijevci), ali i za sve pacijente iz susjednih gradova i općina kojima je potrebna zdravstvena zaštita iz područja logopedije. Nova ordinacija iz područja logopedije namijenjena je svima, posebice najmlađim uzrastima koji imaju poremećaj govora, glasa, jezika, gutanja, slušanja, čitanja, pisanja i svih oblika komunikacije. S obzirom na to da su pacijenti s područja djelovanja Doma zdravlja Valpovo za ovakvu vrstu zdravstvene zaštite i usluga morali odlaziti u druge veće centre ili gradove, od velike je važnosti što će ovakva vrsta zdravstvene zaštite biti omogućena u prostorijama Doma zdravlja Valpovo, odnosno u ambulanti u Belišću - poručio je ravnatelj Doma zdravlja Valpovo Robert Pejak.

Lidija ANIČIĆ
Manjak komunikacije s djecom

Veliki porast broja djece koja trebaju pomoć logopeda ravnateljica Poliklinike Suvag Mirela Poljak Šefčić objasnila je velikim porastom multimedija te nedostatkom dvosmjerne komunikacije koja je prijeko potrebna da bi dijete ovladalo pravilnim razvojem.

lista

LOGOPEDA ČEKA 70 MALIŠANA S VALPOVŠTINE

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike