Regija
U VUKOVARU SVE VIŠE VRTIĆARACA

Otvoren dograđeni objekt Dječjeg vrtića Vukovar 1
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

VUKOVAR - Načelnik Američkog ureda za obrambenu suradnju Veleposlanstva SAD-a, brigadir Matthew Denny, i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na prigodnoj su svečanosti otvorili dograđeni objekt Dječjeg vrtića Vukovar 1 na Mitnici. Tom je prigodom Denny naglasio kako Veleposlanstvo SAD-a kontinuirano radi na projektima vezanim uz obrazovanje i zdravstvo te i ovim putem potvrđuju dobru suradnju dviju država. Gradonačelnik Penava zahvalio je američkim partnerima i rekao kako je taj objekt do ove pedagoške godine bio premalen da zadovolji potrebe djece i roditelja koji žive u toj gradskoj četvrti.

- Projekt je vrijedan više od 4,6 milijuna kuna, od čega je tri četvrtine sufinancirao Inženjerijski korpus američke vojske, a Grad Vukovar je u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj Vukovara izdvojio 25 posto sredstava za troškove PDV-a. Najljepša vijest iz Vukovara je da je u proširenom objektu povećan broj korisnika - poručio je Penava.

Čelnica Fonda za obnovu i razvoj Vukovara Ljiljana Blažević objasnila je da je Fond ukupno investirao oko 1,7 milijuna kuna, od čega je 800 tisuća uloženo u izvođenje radova, te još oko 900 tisuća kuna za njegovo kompletno opremanje.

Ravnateljica vrtića Mirjana Kulić podsjetila je kako DV Vukovar 1 djeluje od 1998., odnosno od povratka u Vukovar.

- Tada smo imali jedan objekt i jedno dijete te je sreća zbog povratka bila narušena činjenicom da nema djece. Danas radimo na šest lokacija i imamo 525 djece u redovnom programu i 30 u predškoli. U ovom je objektu prošle godine bilo 90 mališana, a sada ih je 125, otvorili smo još jednu odgojnu skupinu i uposlili još tri djelatnika. Iz toga je vidljivo da Vukovar ima budućnost, jer budućnost grada su djeca koja nasmijana dolaze u vrtić - navela je ravnateljica i izrazila zahvalnost investitorima, koji su pokazali razumijevanje za potrebe najmlađih Vukovaraca, koji su snaga grada i čuvari njegove tradicije. D. Korpoš

4,6

milijuna kuna vrijedan je projekt, od čega je tri četvrtine sufinancirala američka vojska

125

mališana je u vrtiću, više nego lani, kada ih je bilo 90, pa je otvorena još jedna odgojna skupina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike