Regija
SREDNJOŠKOLSKA PARLAONICA

O eksperimentiranju s psihoaktivnim tvarima
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

VINKOVCI

U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u velikoj županijskoj vijećnici održana je parlaonica o temi “Je li eksperimentiranje sa psihoaktivnim tvarima opasno?”, a sudjelovali su učenici iz Gimnazije “M. A. Reljković”, Zdravstvene i veterinarske škole “Dr. Andrija Štampar” te Srednje strukovne škole.

- Odabrali smo ovu temu jer smo primijetili da je eksperimentiranje sve češće kod mlađe životne dobi, posebno među srednjoškolcima. Počinju sve ranije i konzumiraju sve više vrsta sredstava. Prije smo imali alkohol i cigarete, no sada se to već proširilo psihoaktivne tvari. Mislimo da je nužno da se njihov glas čuje i da vidimo koji je njihov stav prema svemu tome i što možemo učiniti na tom području, da preveniramo takvo ponašanje - istaknula je Matea Mauer, psihologinja u Zavodu za javno zdravstvu Vukovarsko-srijemske županije i članica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije.

Učenici su bili podijeljeni u negacijsku i afirmacijsku skupinu, a stručni sud činili članovi spomenutog Povjerenstva. M.K.

Možda ste propustili...

PODRUČNI URED DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE POŽEGA

Predstavljen digitalizirani sustav geodetskih mjerenja

PROJEKT GRADA I HRVATSKIH VODA

Završeni radovi na gradnji šetnice

U POVODU DOLASKA MILOSRDNIH SESTARA

U Županji otvorena izložba "150 godina zaJedno"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

10. PEČENKIJADA U SLAVONSKOM BRODU

Odojke na ražnju
vrtjele 154 ekipe

2

JESENSKO UREĐENJE

Na županjskim ulicama tisuće maćuhica, tulipana, grmova...

3

POSJETITELJSKI CENTAR DRAVSKA PRIČA

U Noskovcima o flori i fauni na jedinstven način