Regija
SREDNJOŠKOLSKA PARLAONICA

O eksperimentiranju s psihoaktivnim tvarima
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

VINKOVCI

U povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u velikoj županijskoj vijećnici održana je parlaonica o temi “Je li eksperimentiranje sa psihoaktivnim tvarima opasno?”, a sudjelovali su učenici iz Gimnazije “M. A. Reljković”, Zdravstvene i veterinarske škole “Dr. Andrija Štampar” te Srednje strukovne škole.

- Odabrali smo ovu temu jer smo primijetili da je eksperimentiranje sve češće kod mlađe životne dobi, posebno među srednjoškolcima. Počinju sve ranije i konzumiraju sve više vrsta sredstava. Prije smo imali alkohol i cigarete, no sada se to već proširilo psihoaktivne tvari. Mislimo da je nužno da se njihov glas čuje i da vidimo koji je njihov stav prema svemu tome i što možemo učiniti na tom području, da preveniramo takvo ponašanje - istaknula je Matea Mauer, psihologinja u Zavodu za javno zdravstvu Vukovarsko-srijemske županije i članica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije.

Učenici su bili podijeljeni u negacijsku i afirmacijsku skupinu, a stručni sud činili članovi spomenutog Povjerenstva. M.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RODITELJSKI SASTANAK KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Područna škola ipak
neće biti ukinuta

2

ŠKOLSKI ODBOR I RODITELJI UZ RAVNATELJICU

Izbor Šego upitan jer u natječaju nema - linka

3

BRANITELJSKA ZADRUGA “FAJFERICA”

Uzgajat će i perad, žele oživiti stočni sajam u Valpovu