Crna kronika
ŠOK NA DRAVI KOD KRIŽNICE

Ribič umjesto smuđa ulovio ljudsku lubanju
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

PITOMAČA - Ivica Kukec iz Pitomače, umjesto smuđa, ulovio je u Dravi - ljudsku lubanju. Prošlog utorka krenuo je na pecanje svojim čamcem. Zastao je blizu mosta kod Križnice, pokraj Pitomače, a nedaleko od njega bio je njegov prijatelj.

- Lovio sam udicom s olovom. Htio sam uloviti smuđa. U jednom trenutku nešto se zakačilo na udicu i prvo sam mislio da je panj. Već je pao mrak. Kada sam to “nešto” dovukao do čamca, vidio sam da je ljudska lubanja. Pozvao sam prijatelja koji je pecao nedaleko od mene da mi pomogne izvaditi je iz vode, jer je on imao ribičku kuku. Nije nam preostalo ništa drugo nego da pozovemo policiju - priča Ivica Kukec, koji se nije pretjerano šokirao kada je upecao lubanju.

- Bio sam u ratu i svašta sam vidio, ali naravno da sam se iznenadio kada samo vidio ljudsku lubanju - kazao je pitomački ribič. Policajci iz Pitomače vrlo brzo su došli na mjesto neobičnog nalaska, uzeli izjave ribiča te odnijeli lubanju koja je bila bez donje čeljusti. Ipak, nekoliko zuba koji su ostali mogli bi pomoći istražiteljima pri utvrđivanju identiteta osobe kojoj je lubanja pripadala.

S obzirom na mjesto gdje je lubanja pronađena, pretpostavlja se da je ondje zapela, jer se na tom dijelu Drave često pronađu i naplavine drva.

MUŠKA LUBANJA?

Prema dostupnim informacijama, lubanja je pripadala starijoj muškoj osobi. Za sada se spominje da se najvjerojatnije radi o lubanji koja je u vodi bila više desetaka godina. S obzirom na protek vremena, kao i na činjenicu da na lubanji nije bilo organskih ostataka, istraga je otežana.

Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike