Mozaik
KONCERT ROTARY KLUBA OSIJEK

“Slavonski Božić” za
obnovu dječjeg igrališta
Objavljeno 13. prosinca, 2017.

Nije ništa neuobičajeno ako kažemo kako su karte za tradicionalni humanitarni božićni koncert Rotary kluba Osijek (subota, HNK, 19 sati) i ovaj put - rasprodane. Stoga je jučerašnja konferencija za medije imala samo jednu zadaću - pobliže predstaviti njegovu humanitarnu notu. Rotarijanci prvog od dva osječka kluba sredstvima prikupljenim od prodaje ulaznica i naravno donacija žele obnoviti i opremiti bar jedno javno dječje igralište u Osijeku.

- Riječ je o tome da većini dječjih igrališta u našem gradu nedostaje zaštitna podloga - gumirani je to sloj kakav primjerice ima igralište na Trgu slobode. Uz to obnovit ćemo ili zamijeniti sve sprave na tom igralištu kako bi dostigli suvremene europske standarde o sigurnosti djece - kazuje Ivan Miškulin, predsjednik RK Osijek u mandatu 2017/18. U klubu se nadaju kako će to potaknuti lančanu reakciju u uređenju i ostalih igrališta po gradu. Miškulin ovom prigodom nije mogao precizirati koje će igralište obnoviti, tek kaže kako će to biti u onom dijelu Osijeka u kojemu ne postoji ni jedno igralište sa zaštitnom podlogom. Uz Miškulina i članove kluba, konferenciji su nazočili i Šima Jovanovac, ujedno i izvršni producent koncerta te jedan od izvođaća Stjepan Jeršek Štef. Ovogodišnji koncert predstavit će naime raskoš i ljepotu tamburaške glazbe i pjesme. Koncert “Slavonski Božić” okupit će više od 200 izvođača, uz Šimu i Štefa, zapjevat će i Ćiro Gašparac, Vera Svoboda, Igor Delač, Cecilija, TS Džentlmeni, ŽVS Đakovčanke, TS Vranac, TS Žeteoci, ŽVS Vranovke i dječji zbor Vukovarski golubići. Svatko od solista pjevat će jednu svoju uspješnicu i jednu božićnu pjesmu.

- Sve u čarobnom okružju scene “Orašara”, živih jaslica, dobrih sastava, dobre glazbe i kulturno-umjetničkih društava, ljudi koji će biti na sceni te izvesti pjesme koje su se urezale u sjećanje svih naraštaja kroz stoljeća – rekao je zaključno Šima Jovanovac. D.Kuštro

KARTE I PRIJENOSI

Ono malo ulaznica koje su preostale mogu se kupiti na blagajni HNK-a po cijeni od 100 kuna. Utješna je informacija što je dogovoren televizijski i radijski prijenos.

Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike