Sport
HNS NEZADOVOLJAN “CIBALIJAŠIMA”

Mi vam dali novac, a
vi nama tako vraćate...
Objavljeno 11. prosinca, 2017.
U Vinkovce je stigao dopis iz HNS-a u kojemu se traži očitovanje kluba

Dan nakon što je u javnost izašla fotografija nogometaša Cibalije na kojoj u ruci drže prekrižen natpis HNS-a, oglasila se krovna kuća našeg nogometa. HNS je pokrenuo disciplinski postupak protiv Cibalije, u ponedjeljak su u Genscherovu poslali i službeni dopis u kojemu se od kluba traži očitovanje po pitanju fotografije.

- Očekivali smo reakciju HNS-a i sada se klub mora očitovati, ali i svi igrači koji su bili u zapisniku u susretu protiv Intera, kao i fizioterapeut. Razgovarali smo s igračima i oni ponavljaju kako su to napravili "vruće glave", ali su i ponovili kako reakcija nije bila prema HNS-u već prema sudačkoj organizaciji. Igrači se ne miješaju u vođenje politike kluba, već ih boli što sudački kriteriji nisu isti za sve u Hrvatskoj. U srijedu ćemo se očitovati pa ćete onda i više znati što smo odgovorili HNS-u - kaže predsjednik Cibalije Tomo Bobek.

Čudni su ti kriteriji HNS-a. Zbog negodovanja prema sudačkoj organizaciji nogometaši Cibalije očito će biti kažnjeni, dok recimo pojedini suci i za kardinalne pogreške te očito oštećivanje neke momčadi uglavnom nikome ne odgovaraju, a njihovo suđenje, kakvo god bilo, ostaje u sferi "sudačkog uvjerenja i slobodne procjene." No, to je hrvatska nogometna realnost u kojoj su pojedini klubovi ipak jednakiji od jednakih.

HNS od Cibalije traži očitovanje, a u javnost je poslao službeno priopćenje u kojemu stoji: “Hrvatski nogometni savez je, na zamolbu HNK-a Cibalia, prije dva tjedna unaprijed uplatio vinkovačkom klubu novčana sredstva u iznosu od 400.000 kuna od TV prava i sponzorstva za natjecateljsku godinu 2017./18 kako bi pomogao klubu u razdoblju financijskih poteškoća. Imajući u vidu tu činjenicu, Savez je tim više neugodno iznenađen reakcijom nekih igrača HNK-a Cibalia i njihovom fotografijom, ali postupak na tu temu sukladno propisima prepušta se disciplinskom tijelu. HNS je stava kako eventualne pojedinačne sudačke pogreške, kakvima smo svjedoci u svim ligama i europskim natjecanjima, a za koje nisu odgovorne krovne nogometne organizacije - pa tako ni Hrvatski nogometni savez - ne smiju i ne trebaju biti opravdanje za takvo ponašanje!” A. Grgić

HNS je zaboravio spomenuti kako je to novac koji Cibaliji ionako pripada. Samo što su Šuker i društvo bili milostivi i uplatiili ga ranije...

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike