Sport
ELENA BABIĆ

Djevojka iz Brčkog s “topom u ruci”
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Tijekom ljetne stanke dogodio se redizajn u svlačionici ženskog odbojkaškog superligaša s Drave. Po jednu se akviziciju išlo i u susjednu BiH, odakle je u slavonsku metropolu stigla Elena Babić. Djevojka iz Brčkog, koja je jučer proslavila svoj 19. rođendan, potvrdila je brzo da neće biti riječ o prinovi, već o pravom pojačanju.

Rođendanski poklon

Preko vikenda je i kreirala pravi rođendanski poklon, zajedno sa svojim suigračicama. U utakmici 10. kola Superlige Osijek je na svom parketu nakon velikog preokreta svladao aktualne prvakinje, Marina Kaštela (3:2). Elena je dala svoj standardni doprinos, a to prije svega znači da je ubojitim servisima i smečevima probijala suparničku obranu.

- Velika pobjeda, dugo očekivana jer smo dvije posljednje prvenstvene utakmice izgubile u pet setova. Uvijek je motiv dobiti prvaka, nama je to uspjelo, ali ponovo nakon dosta oscilacija. Stvarno ih imamo previše, to je problem koji moramo riješiti što je brže moguće. Ako to napravimo, bit će još ovakvih pobjeda, smatra Elena, koja sa svojim igračicama u posljednje vrijeme ima žestok ritam.

Utakmica je na programu svaka tri dana, nije lako igrati na tri fronte, a već sutra je u Gradskom vrtu novi međunarodni ispit. Prva utakmica šesnaestine finala Challenge kupa, suparnik je češka Ostrava, koji je sigurno kvalitetniji od austrijskog Sokola, kojeg su Osječanke izbacile u drugom kolu. Podsjetimo, u Gradskom vrtu austrijske su prvakinje slavile s 3:2, da bi u uzvratu Osječanke ostvarile pobjedu, igrajući “zlatni set”. U susretima protiv odbojkašica iz Austrije Elena je bila raspoložena, 20 realiziranih poena u prvoj te 15 u drugoj utakmici koja je također bila dramatična i neizvjesna.

Podrška s tribina

- Stvarno smo u kratkom vremenu odigrale veliki broj utakmica u pet setova, a u Beču smo morale odraditi i šesti. Pobjeda u zlatnom donijela je prolaz i utakmice protiv Ostrave. Prije svega bih voljela da tribine opet budu dobro popunjene, uz podršku je lakše do pozitivnog rezultata. Voljeli bismo u Češku otići s pobjedom - priželjkuje igračica koja je među odbojkašice Osijeka stigla iz redova BiH prvaka, Bimal Jedinstva.

U seniorskoj konkurenciji nije se baš naigrala, iako je riječ o kadetskoj, te trenutno kapetanici juniorske izabrane vrste naših susjeda.

- Bila sam u klubu koji dominira posljednjih desetak godina, osvaja dvostruke krune, igra europska natjecanja. Konkurencija je snažna, nije se lako izboriti za minutažu. Stoga sam odlučila doći u Osijek, odraditi sezonu kojoj će primarno igrati. Zadovoljna sam, priviknula sam se na novu sredinu, odlično sam primljena, stoga sam povukla pravi potez promijenivši sredinu, kaže Elena, koja nije morala ići daleko od kuće.

Otac dolazi na utakmice u Gradski vrt, a slobodni trenuci koriste se za povratak maminoj kuhinji, ali i za fakultetske obveze. Blizu je i fakultet u Banjoj Luci (školuje se za trenera), stoga je Osijek idealan i za studiranje na daljinu. No, u gradu na Dravi je isključivo zbog odbojke, gdje smatra da će napraviti željeni igrački proces. Zasada joj i dobro ide.

Nino BENČINA

Na svoj 19. rođendan zajedno sa suigračicama srušila je u Gradskom vrtu prvakinje

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike