Sport
ŽDRIJEB OSMINE FINALA LIGE PRVAKA

Real na PSG, Chelsea opet s Barcelonom
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

U Nyonu je jučer održan ždrijeb osmine finala Lige prvaka koji je donio nekoliko pravih “poslastica” već u prvoj nokaut-rundi. Kuglice su međusobno spojile četiri velika kandidata za naslov, a posebno je intrigantan dvoboj aktualnog prvaka Real Madrida i PSG-a. Ništa manje atraktivan ni neizvjestan ne bi trebao biti ni novi ogled Chelseaja i Barcelone, a među parove koji odskaču u ovoj rundi svakako je i onaj Juventusa i Tottenhama.

S obzirom na rasplet po skupinama, dosta jakih imena bilo je u statusu nenositelja, pa je i bilo za očekivati sudare “teškaša”, za što su izglede dodatno povećali uvjeti kako se klubovi iz iste zemlje te koji su bili u skupini ne mogu međusobno susresti. “Kraljevski” klub gotovo da nije mogao dobiti težu prepreku od Parižana, s kojima je do sada odigrao šest utakmica, uz potpuno izjednačen omjer (po dvije pobjede, remija i poraza).

- Mislim da je ovo dobar ždrijeb. Vjerujem da se možemo nadmetati s Realom. Da biste napravili nešto veliko u Ligi prvaka, morate pobijediti najbolje momčadi. Osmina finala je dobra faza za igranje protiv takvih klubova. Morat ćemo pokazati naš karakter, taktičko znanje i talent, koji će biti vrlo važan - reagirao je nakon ždrijeba trener PSG-a Unai Emery.

- Prerano je za ovakav dvoboj, obje su momčadi kandidati za naslov i ovo je ogled vrijedan finala. PSG je svake godine sve jači, u skupini su odigrali gotovo besprijekorno i imaju veliki potencijal. Ali mislim da ni za njih ovo nije dobar ždrijeb. Naši su igrači uvijek spremni na velike izazove, puni smo samopouzdanja, a to je na ovakvoj razini vrlo važno. Ove će dvije utakmice vjerojatno biti nešto najbolje što ljubitelji nogometa u ovom trenutku mogu pogledati - izjavio je direktor Reala Emilio Butragueno.

Španjolski mediji su zbog sreće svoja tri predstavnika ocijenili kako su dobili ždrijeb koji izaziva strah. Sevilla je dobila Manchester United, dok će Barcelona ponovno igrati protiv Chelseaja. Do sada su u Ligi prvaka odigrali već 12 utakmica (četiri pobjede Chelseaja i tri Barce), a posljednji put u polufinalu 2012., kada je uspješniji bio londonski klub, koji je te godine i uzeo svoj jedini naslov.

- Znali smo da su veliki izgledi da izvučemo Chelsea i tako se dogodilo. No, ako želite osvojiti natjecanje, morate pobijediti svakoga. Bit će sjajni susreti, a u njih ulazimo s optimizmom, samopouzdanjem i velikom željom proći dalje - poručio je direktor Barce Guillermo Amor.

Za svoj najbolji nastup u Ligi prvaka te osvajanje skupine Tottenham je “nagrađen” spajanjem s Juventusom, a slično “sretno” prošao je i Bešiktaš, koji je nakon svog povijesnog uspjeha i osvajanje skupine izvukao Bayern. G. Roguljić

Parovi osmine finala

Juventus - Tottenham 13.2. i 7.3., Basel - Manchester City 13.2. i 7.3., Porto - Liverpool 14.2. i 6.3., Real Madrid - PSG 14.2. i 6.3., Chelsea - Barcelona 20.2. i 14.3., Bayern - Bešiktaš 20.2. i 14.3., Sevilla - Manchester United 21.2. i 13.3. i Šahtar - Roma 21.2. i 13.3.

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike