Osijek
CENTAR “IVAN ŠTARK”

Kreativno o životu, ljubavi i prijateljstvu
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

U Centru za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” u petak je održan likovno-scenski događaj “Svijet oko nas”. Riječ je o projektu koji je nastao kao rezultat višegodišnje suradnje s udrugom Alijansa naučnih, kulturnih i humanitarnih djelatnosti – ANKH na promicanju mogućnosti i uspješnosti učenika Centra “Ivan Štark”. Cilj je projekta bio motivirati i pokrenuti kreativno izražavanje djece i mladih osoba s posebnim potrebama u ostvarenju niza likovnih radova koji bi se predstavili široj javnosti.

- Glavne su aktivnosti projekta bile usmjerene na poticanje i razvoj socijalnih, emotivnih, intelektualnih, komunikacijskih i drugih sposobnosti, na način da djeca iskažu svoja razmišljanja o životu, prijateljstvu i ljubavi kroz likovne radove - kaže ravnateljica Edit Lemal.

Sugerirane su teme podrazumijevale podnaslove kao što su grad, društvo, roditelji, rodbina, prijatelji s kojima žive i koji ih okružuju, s naglaskom na druženja i okupljanja u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana.

- Izložba je višestruko zanimljiva i poticajna za djecu i mlade osobe s posebnim potrebama kako za njihov rad, tako i za širu društvenu zajednicu, radi stjecanja uvida u njihove neiscrpne mogućnosti. Iznimno bogat likovni izričaj učenika, potaknut i vođen učiteljicama likovne kulture Zoricom Đuranić i Ivanom Boda, prepoznat je na mnogim likovnim smotrama i natječajima u zemlji i inozemstvu – objasnila je ravnateljica Lemal. Dodala je kako se stvaralačkim dometima i ostvarenjima učenika Centra na najbolji način može senzibilizirati javnost za ovakvu društvenu skupinu.

U znak podrške, svojim su se likovnim radovima priključili i učenici OŠ “Dobriša Cesarić”. Izveli su i prigodni program s izborom vlastitih stihova te recital poezije Dobriše Cesarića koje su pripremile profesorice Biserka Vajlandić i Matija Radoš. Svečani su program uveličali pisac i pripovjedač Zorislav Vidaković te glazbeni bend Centra s izborom božićnih pjesama. Realizaciju projekta pomogao je Grad Osijek. J. Pejaković

Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike