Osijek
POKRENUT POSTUPAK IZMJENE MREŽE ZDRAVSTVENIH USLUGA

U Gradskoj četvrti Novi grad uskoro će biti ambulanta obiteljske medicine i pedijatrije
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

Gradska četvrt Novi grad, koja broji oko 16.000 stanovnika, jedina od sedam četvrti u gradu Osijeku nema svoju ambulantu. No, to bi se uskoro trebalo promijeniti, jer nakon srpanjske najave da je pokrenut postupak izmjene mreže zdravstvenih usluga, predsjednik te četvrti Ivan Karalić optimistično kaže da bi uskoro ne samo ambulanta obiteljske medicine, nego i ona pedijatrijska, trebala biti otvorena u prostorijama bivše Robne kuće IPK na Sjenjaku.

- Procedura je pokrenuta prije dvije godine. Osječko-baranjska županija, kao osnivač ustanova domova zdravlja na području Županije odlučuje o eventualnoj izmjeni mreže zdravstvenih ustanova i predlaže je Ministarstvu zdravstva, a ono u konačnici donosi odluku. Nakon što je o tome u prosincu 2016. godine Županija donijela odluku, župan Ivan Anušić nedavno je ponovno uputio dopis Ministarstvu i traži izmjenu kako bi se omogućilo da i naša GČ ima svoju ambulantu - pojašnjava Karalić. Osim što je riječ o velikoj četvrti, kaže, dodatni je problem starije stanovništvo i to posebice na Sjenjaku kojima su na raspolaganju tek ambulante u susjednim gradskim četvrtima, a dostupnost ambulante nužna im je. Taj je problem, dodaje Karalić, detaljno obrazložen u dopisu Ministarstvu.

Iako se još ne može sa sigurnošću reći kad će građani te četvrti dobiti ambulantu, Karalić kaže kako očekuje u najskorije vrijeme da će se otvoriti obiteljska te pedijatrijska ambulanta, dok je stomatološka u koncesiji već otvorena u GČ Novi grad.

- To je projekt od kojeg ne odustajem. Jednako tako nisam odustao od južne obilaznice, ali i otvaranja knjižnice u našoj četvrti. Ovo je problem kojeg treba riješiti na korist ne samo najmlađih naših sugrađana i njihovih roditelja u pedijatrijskoj, nego i starijih i svih drugih sugrađana u ambulanti obiteljske medicine - poručuje Karalić. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike