Osijek
OPĆINA BILJE

Trideset osoba dobit će posao na javnim radovima
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

Trideset osoba s podučja općine Bilje zaposlit će se na određeno vrijeme preko mjere javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Kako doznajemo u Općini Bilje, mjesto rada je područje općine Bilje, a zapošljava se na puno radno vrijeme, uz naknadu za prijevoz.

Natječaj je otvoren do 15. prosinca, a potrebna je razina obrazovanja najmanje završena osnovna škola. Programom su obuhvaćeni poslovi prevencije od požara i sanacije posljedica bujica i poplava te zaštita okoliša, što znači da će se raditi na održavanju nerazvrstanih cesta koji obuhvaćaju krčenje samoniklog grmlja i šiblja, uklanjanje i odvoz granja, radove na uređenju kanala uz nerazvrstane ceste, čišćenje cestovnih jaraka, čišćenje i osposobljavanje prilaza slivnicima i odvodnim jarcima te produbljenje korita oborinskih kanala. Nastavno, radit će se i na održavanju poljskih puteva, odnosno na izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenju i održavanju rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, održavanju čistim i uređivanju postojećih izvora vode u šumama te ostali preventivno-uzgojni radovi planirani godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara te saniranje nerazvrstanih cesta, čijih su vlasnici i za njihovo održavanje nadležne upravo jedinice lokalne samouprave i uprave, zbog posljedica bujičnih poplava. Javni radovi obuhvaćaju i sanaciju divljih odlagališta otpada, odnosno poslove skupljanja otpada, odvoza i zbrinjavanja, nasipanja zemljom saniranih površina te sprječavanje njihova širenja. Navodi se kako će se obavljati i drugi društveno korisni poslovi poput nadzora područja oko škola u svrhu zaštite djece, dostave namirnica starijima i nemoćnima, čišćenje snijega i slično.

Kandidati trebaju priložiti preslik osobne iskaznice, OIB i kontakt-telefon u Ured Općine Bilje, K. Zvonimira 1b. D. Pejić

Možda ste propustili...

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike