Regija
ADVENT U VUKOVARU

Otvoren Kutak Djeda Božićnjaka u knjižnici
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

VUKOVAR

U okviru 20. Vukovarskih adventskih svečanosti posebno mjesto zauzimaju sadržaji za najmlađe Vukovace koji s nestrpljenjem iščekuju Božić. Tako je, među ostalim, prvi put u Gradskog knjižnici Vukovar otvoren Kutak Djeda Božićnjaka, u organizaciji Grada Vukovara i Turističke zajednice Vukovara. Vrata mališanima, ali i odraslima bit će otvorena u dane vikenda, odnosno od 15. do 17. te 22. i 23. prosinca, od 10 do 19 sati. Jasna Babić, direktorica TZ grada Vukovara, naglasila je kako kutak nosi prigodan naziv “Čarolija Božića”.

- Održat ćemo niz različitih programa i kreativnih radionica i vjerujem kako će djeca uživati, jer su radionice osmišljene s puno mašte. Bit će tu i predstava, radionica izrade božićnih kolača i medenjaka te puno smijeha i zabave. Protekle dvije godine ovaj smo program organizirali u Radničkom domu i tada su i djeca i roditelji pokazali veliki interes. Poklonili smo pozornost djeci koja nerijetko ostanu na programima i bez roditelja - rekla je Jasna Babić.

Niz programa u okviru vukovarskog Adventa organizatori su pripremili i za odrasle, a posebno je svečano prilikom paljenja svijeća na velikom adventskom vijencu u dvorcu Eltz. U nedjelju je drugu svijeću, posvećenu najznačajnijim projektima u kulturnoj obnovi grada, upalio Goran Rako, u pratnji supruge Ankice. Oboje su iz projektnog biroa Radionica arhitekture, a Goran Rako autor je arhitektonskog rješenja obnove dvorca Eltz, Muzeja vučedolske kulture i Vodotornja.

Ovoga će tjedna u vukovarskom Adventu posebno moći uživati ljubitelji glazbe, s obzirom na to da će u petak od 19 sati u Hrvatskom domu Vukovar koncert “Vukovaru na dar” održati mješoviti zbor Društva Hrvatska žena, dok će od 20 sati na platou ispred Radničkog doma nastupiti Massimo. Dan kasnije na rasporedu je Božićni koncert zbora HGKD Dunav (Hrvatski dom od 18 sati) kao i javno snimanje koncerta HRT-a “Tiha noć u Vukovaru”, u crkvi sv. Filipa i Jakova s početkom u 19 sati.D.Korpoš

Ovoga će tjedna u vukovarskom Adventu posebno moći uživati ljubitelji glazbe

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike