Regija
“GLAS” I GRAĐANI POMOGLI

Napokretni Stipe Tašić na liječenju
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

ĆERALIJE

Stipe Tašić, 24-godišnji nepokretni mladić iz Ćeralija, u zagrebačkoj Poliklinici Glavić u ponedjeljak je počeo tromjesečno neurorehabilitacijsko liječenje koje bi mu trebalo u potpunosti vratiti funkciju gornjih ekstremiteta. Pokretne ruke značile bi Stipi i njegovim najbližima novu kvalitetu života.

Stipe Tašić preživio je 14. studenoga 2016. godine tešku prometnu nesreću u Carevdaru, između Koprivnice i Križevaca, prilikom odlaska na posao. Od sedam ozlijeđenih osoba Stipe je kao vozač stradao najteže i od tada, osim glave, ni jedan dio tijela ne može pomaknuti. Dosadašnje liječenje nije dalo rezultata pa se Stipe i njegovi najbliži nadaju da će mu pomoći stručnjaci Poliklinike Glavić, koji predviđaju da će nepokretnom mladiću vratiti funkciju ruku.

Budući da HZZO ne pokriva troškove takvog liječenja, NK Ćeralije pokrenuo je koncem listopada humanitarnu akciju za prikupljanje novca za liječenje i boravak u Zagrebu svog igrača Stipe. U akciju su se medijski prvi uključili Domovina net i Glas Slavonije, da bi se poslije njihovih objava akcija proširila i na druge tiskane i elektronske medije. NK Ćeralije organizirao je malonogometne turnire, a u akciju prikupljanja novca za Stipino liječenje uključile su se fizičke osobe uplatama na Stipin račun u PBZ-u, kao i gradovi, općine, privatni poduzetnici, sportski klubovi, učenici osnovnih i srednjih škola i mnogi drugi ljudi dobra srca.

Predsjednik NK Ćeralije Mika Tomić proteklog je vikenda javio da je iznos novca potreban za liječenje prikupljen u cijelosti i Stipe je od ponedjeljka u Zagrebu, gdje mu je pronađen stan za tromjesečni boravak dok bude trajalo liječenje.

– Zahvaljujem u svoje ime, u ime svih članova kluba, u ime Stipinih roditelja i prijatelja, svima koji su pomogli da se Stipi omogući liječenje kako bi mu se poboljšali uvjeti življenja. Najiskrenije zahvaljujem Dragutinu Fišliju i Petru Žarkoviću koji su prvi u svojim medijima objavili priču o našemu Stipi i tako je proširili, što je najviše pomoglo da se novčana sredstva prikupe - rekao je Mika Tomić.

Petar ŽARKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike