Regija
NAŠICAMA NOVAC ZA “ZAŽELI”

50 žena pomagat će 200 nemoćnih
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

NAŠICE

Otoku, Pleternici, Požegi, Pakracu, Županji, Vinkovcima te drugim slavonskim gradovima i općinama kojima su iz Europskog socijalnog fonda odobrena sredstva za projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena”, pridružile su se i Našice. Naime, za našički projekt odobreno je sedam milijuna kuna nepovratnih sredstava koji će omogućiti zapošljavanje 50 žena s područja grada Našica na razdoblje od 24 mjeseca. U navedenom razdoblju žene će pružati pomoć starim i nemoćnim, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom. Novozaposlene žene pomoći će u dostavi namirnica, pripremi obroka, čišćenju kuće, dostavi lijekova, plaćanju računa, cijepanju drva, košnji trave ili čišćenju snijega te u drugim aktivnostima kojima će se olakšati svakodnevnica korisnika.

Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako je ovo još jedan vrlo vrijedan projekt, jer će zaposliti 50 žena koje će pružati pomoć za dvjestotinjak osoba, a sedam milijuna kuna koji dolaze na područje grada Našica svakako su velik uspjeh.

- Moram izraziti zadovoljstvo, jer se projekt sto posto financira iz fondova Europske unije, što je veliki uspjeh, jer nema troškova iz gradskog proračuna. Naše službe odradit će pripremni dio i svi zainteresirani za ovaj projekt bit će naknadno obaviješteni - izjavio je gradonačelnik Miletić.

Žene će imati mogućnost i dodatnog obrazovanja. Nakon završetka programa osposobljavanja dobit će potvrdu o osposobljenosti te će tako ujedno i postati konkurentnije na tržištu rada.

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Osijek te Centar za socijalnu skrb Našice, koji će pomoći pri odabiru žena i krajnjih korisnika kojima će se pružati usluge pomoći u kući. Projekt bi trebao početi najkasnije 1. siječnja 2018. godine. S. Fridl

Natječaj nakon javnog poziva

Zainteresirane žene moći će se prijaviti na natječaj nakon što se objavi javni poziv, a podsjećamo kako je projektnu prijavu izradila Našička razvojna agencija NARA d.o.o., čija je direktorica Magdalena Vidaković-Gelenčir napomenula da su ciljevi projekta višestruki. “Smanjit će se nezaposlenost te povećati kvaliteta života starih i nemoćnih osoba”, pojasnila je Vidaković-Gelenčir.

Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike