Crna kronika
OTKRIVEN RAZBOJNIK

Ženu udario, bacio na tlo i oteo torbicu
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

OSIJEK

Sedamdesetpetogodišnja Osječanka lakše je ozlijeđena kada ju je pljačkaš napao prošloga četvrtka u Dubrovačkoj ulici, u središtu Osijeka. Policija je otkrila da je ženu napao 27-godišnji mladić.

- Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo razbojstva. U večernjim satima, 7. prosinca, 27-godišnjak pokušao iz ruku 75-godišnjakinji otrgnuti torbicu s dokumentima i novcem. Potom ju je udario i bacio na tlo, oteo torbicu i udaljio se. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Nakon što je 75-godišnjakinja pala na tlo i ozlijedila se, pozvana je liječnička ekipa Hitne pomoći. Utvrđeno je da je pri padu zadobila lakše ozljede.

Nije ovo prvi put da “hrabri” osječki razbojnici napadaju starije žene na ulicama. Početkom rujna napadnuta je starija žena s hodalicom, u Ulici svete Ane. Ondje je muškarac prišao s leđa 73-godišnjakinji te joj uzeo platnenu torbu koja je bila obješena na hodalicu s kotačićima s pomoću koje je žena hodala. Nakon toga kradljivac je pobjegao u smjeru Ulice svetog Leopolda Mandića. U torbici su se nalazili osobni dokumenti, novac i mobilni aparat.

Napada na starije žene bilo je i ranijih godina. Tako je 2015. godine, nakon opsežne kriminalističke istrage, osječka policija pronašla tada 21-godišnjeg nasilnika koji je na ulici orobio dvije žene starije od 70 godina. Objema žrtvama prišao bi s leđa i potom u trku otrgnuo torbice koje su držale u rukama, ili na ramenu.

Sandra LACIĆ
BROJ RAZBOJstava U 2017. U PADU

Zbog primjene sile ili prijetnje prema žrtvi policija pridaje poseban značaj kaznenim djelima razbojstva. Tijekom prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji dogodila su se 24 razbojstva, što je smanjenje za 29,4 posto u odnosu na 2015 godinu. Otkriveni su pljačkaši u 21 slučaju ili 87,5 posto. Razbojstva se na ovom području najčešće događaju na području Osijeka, gdje ih se lani dogodilo 15.

istraga

POLICIJA JE BRZO PRONAŠLA RAZBOJNIKA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike