Autoglas
HR AUTO 2018.

Šest modela želi titulu auta godine
Objavljeno 12. prosinca, 2017.
Trinaesteročlani novinarski žiri Zbora automobilskih novinara HND-a i HAN-a odluku o nagradama donijeti će 18. prosinca

Nakon cjelogodišnjeg testiranja 39 novih modela automobila, idućeg ćemo tjedna doznati koji će automobil ponijeti titulu HR auta 2018. Ovo je već 24. put da se bira nacionalni automobil godine. Od 39 novih automobila, 23 modela dobila su bar jedan glas, a finale izbora ušlo je, abecednim redom, ovih šest automobila: Citroen C3 Aircross, Honda Civic, Hyundai Kona, Opel Insignia, Škoda Karoq i Volkswagen Polo.

Odluka o automobilu godine bit će objavljena u ponedjeljak 18. prosinca, a na svečanosti će biti uručeni Zlatni, Srebrni i Brončani volan te otkriveni dobitnici posebnih priznanja.

Citroen C3 Aircross

Citroën C3 Aircross kompaktni je SUV duljine 4,15 metara. Jedinstvenog je oblika, karakterističnog za nove modele Citroëna i diči se svim atributima robusnog i sigurnog SUV-a. To je povišeno podvozje i povišeno vozačevo mjesto, a ističe se i zaštitnim oblogama odbojnika sprijeda i straga, velikim kotačima i oblogama odbojnika.

Honda Civic

Honda Civic nudi se u verzijama s četiri i pet vrata, no konstrukcijski je potpuno različita od svojih prethodnica. Dizajn je smireniji nego ranije, a karoserija na petvratnoj verziji čak 13 cm dulja što je omogućilo interijer prostran poput u klasu većem automobilu. Putnici imaju bolju preglednost i više prostora.

Hyundai Kona

Hyundai Kona ugodno je osvježenje na tržištu kako po pitanju dizajna, tako i opreme i ugrađene tehnike. Neobičan i robustan dizajn privlači pozornost, a prepoznatljiva je prema modernom, proporcionalnom i dinamičnom izgledu kojeg naglašavaju kaskadna rešetka hladnjaka, dvostruka LED prednja svjetla i LED dnevna svjetla za vožnju.

Opel Insignia

Već na prvi pogled nova Insignia, Opelov model s vrha ponude u segmentu srednje velikih vozila i u novoj generaciji pametna je alternativa konkurentima iz premium segmenta. Krasi je sportska elegancija velikog kupea, dok je dizajn inspiriran studijom Opel Monza Concept iz 2013. godine.

Škoda Karoq

Kompaktni SUV dugačak je 4382 milimetra, širok 1841 mm i visok 1605 mm. Dugi međuosovinski razmak od 2638 mm Škodi Karoq osigurava udobno ležanje na cesti te istovremeno ukazuje na izuzetno bogatu ponudu prostora. Njegov prtljažnik nudi kapacitet od 521 litre kada je stražnja klupa u uspravljenom položaju. S preklopljenom stražnjom klupom kapacitet se povećava na 1630 litara.

Volkswagen Polo

Šesta generacija Pola treba nastaviti uspješnu priču koja govori o 14 milijuna do sada prodanih primjeraka diljem svijeta, a uključujući derivate brojka se penje na gotovo 16,5 milijuna vozila. Koncept i konfiguracija šestog Pola odraz su napretka u proizvodnji automobila, kao i novog statusa quo klase kompaktnih automobila.M.Bugarić