Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA NAKON NOVE POBJEDE

Trebali smo zabiti u prvom
poluvremenu, ali smo ostali mirni
Objavljeno 10. prosinca, 2017.
Bijelo-plavi su stvorili niz prilika, no na prvi su pogodak morali čekati sve do 55. minute

Nogometaši Osijeka na pravi su način završili s domaćim nastupima u 2017. godini. Posljednjeplasirani Rudeš konačno je u trećem pokušaju svladan, i to s uvjerljivih 3:0. Bilo je to odlično izdanje bijelo-plavih koji su stvorili niz prilika, no na prvi su pogodak morali čekati sve do 55. minute, kada je svojim prvenstvenim prvijencem ove sezone mrežu gostiju konačno načeo Benedik Mioč.

- I u prvom smo poluvremenu imali dosta prilika, pogodili gredu, a možda je trebao biti i kazneni udarac nakon udarca Marića glavom, mislim da je bila ruka. Na poluvremenu smo skupili glave, rekli da moramo dići tempo i linije te da vršimo pritisak. Pogodak je došao u pravo vrijeme, srećom, ja sam se našao u toj prilici i načeo ih, pokazali smo karakter, volju, htijenje, zabili potom još dva pogotka i priveli lako utakmicu kraju – pričao je nakon svog drugog ovosezonskog pogotka veznjak bijelo-plavih (jednog je zabio u Europi), ističući kako nervoze u domaćim redovima nije bilo.

- Znali smo da možemo biti opasni i s mirnim pasovima, ostavljali su nam dosta prostora i to smo iskoristili, s dva-tri brza okretanja strane dolazili smo u prilike. Trebamo nastaviti istim tempom. Imali smo plan na kraju završiti s tri pobjede, dvije smo odradili, ostala nam je još ta u Puli.

Svoje vrlo dobro izdanje pogotkom je okrunio Eros Grezda.

- Teren je bio loš i teško je bilo igrati, ali pokazali smo karakter i želju za tri boda. Dosta smo promašivali, i zbog terena, a i nedostajalo je koncentracije u završnici. Mislim da smo trebali povesti već u prvom poluvremenu s pogotkom-dva razlike. Bez obzira na tih 0:0, ušli smo dobro u nastavak susreta, zabili tri gola i to je ono najvažnije. Nismo osjećali nervozu, dogovorili smo se u poluvremenu da ostanemo mirni, koncentrirani i da će prilike doći, a tako je i bilo.

Ovom pobjedom Osijek je stigao nadomak ostvarenja cilja da ovu vrlo dugu i uspješnu polusezonu završi na pravi način. Za to treba i u Puli odigrati slično kao i posljednja dva susreta.

- Poslije Hajduka dogovorili smo se da ove zadnje tri utakmice odigramo svaku kao finale. Tako smo i odradili ove dvije, pobijedili obje, a sada isto to idemo napraviti i u Puli. Mislim da smo si s ovim pobjedama smanjili pritisak – poručio je Grezda.

Odlučnost u ostvarenju maksimalnog učinka na kraju jesenskog dijela prvenstva istaknuo je i Nikola Jambor.

- Znali smo da u ova zadnja tri kola moramo dati sve od sebe i uzeti što više bodova. Teren je bio izuzetno težak, pali su i snijeg i kiša. Igrali smo dobro i u prvom poluvremenu, ali nismo iskoristili svoje prilike. No, zato nam se sve vratilo u drugom, uvjerljivo smo pobijedili, što je izuzetno važno, jer trebamo i ganjati gol-razliku da ostanemo na drugom mjestu.

Osijek je u posljednja dva dvoboja, sa Slaven Belupom i pogotovo Rudešom, stvorio veliki broj prilika, a osim tog detalja, uz dvije čiste pobjede, Jambora veseli i što je domaća mreža ostala nedirnuta u oba navrata.

- Stvarno smo stvorili mnogo prilika i protiv Slaven Belupa prošlo kolo i sada protiv Rudeša. I što je najvažnije nismo primili pogodak, pazili smo na kontre, znali smo da nam samo tako mogu zabiti. Otvorilo nam se, iako je moglo biti i uvjerlijviije, ali u svakom slučaju 3:0 je odličan rezultat. Imao je Rudeš kod 1:0 tu vratnicu, srećom, nije zabio, a na kraju je sve završilo odlično za nas. Slijedi nam još ta posljednja utakmica, Istra 1961 nalazi se u teškoj situaciji, ali gledao sam njihovu predzadnju utakmicu, baš protiv Rudeša kada su pokazali karakter i borili se maksimalno. Očekuje nas teška borba.

Nekadašnji veznjak bijelo-plavih Karlo Lulić do završnice je igrao u postavi Rudeša, a smatra kako je njegova momčad još jednom ostavila dobar dojam.

- Ispostavlja se da se protiv svake ekipe držimo odlično do nekog trenutka, a onda se odjednom dogodi „blackout“ i raspadnemo se. Imali smo svojih prilika, pa i onu vratnicu u drugom poluvremenu, a na kraju ispadne kao da je bila lagana utakmica za Osijek, iako mislim da nije bilo tako prvih sat vremena. U prvom smo se poluvremenu dobro otvarali prema naprijed, branili se uspješno, iako je Osijek imao nekoliko dobrih prilika. Iako igramo dobro protiv svake momčadi nedostaje nam nešto, da napravimo neki iskorak i dođemo do pozitivnog rezultata. Igramo dobro protiv jakih momčadi, ali da bi se ostalo u ligi moramo naći rješenje za te „slabije“. Prošla je već polovima prvenstva, i sad već postaje polako panika – rekao je Lulić. G. Roguljić

Goran ROGULJIĆ
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike