Regija
PREVENCIJA ZAŠTITE OD POŽARA I BUJIČNIH POPLAVA

U javnim radovima Županja zapošljava još 25 ljudi
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

ŽUPANJA - Nakon iskazane potrebe i apliciranja prema HZZ-u, Grad Županja objavio je oglas za prijam u radni odnos na određeno vrijeme 25 radnika/radnica u sklopu provedbe programa javnog rada Aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava. Bit će zaposleni na šest mjeseci, od 20. prosinca 2017. do 19. lipnja 2018.

Plaćen prijevoz

Troškove zapošljavanja na puno radno vrijeme u 100-postotnom iznosu financira HZZ, a radnicima koji od adrese stanovanja do mjesta rada imaju više od dva kilometra podmiruje i trošak prijevoza. Cilj je programa aktivirati veći broj osoba od početno planiranog na društveno korisnim poslovima prevencije požara i sanacije posljedica bujičnih poplava tijekom jeseni i zime te zaštiti okoliša. Prije svega osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada te nezaposlenih osoba s ugroženih područja. Javnim radom predviđeni su sanacija nerazvrstanih cesta, čišćenje drveća i niskog raslinja, saniranje divljih odlagališta otpada, održavanje poljskih putova, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova. Tu je i čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice i pruge, održavanje i uređivanje postojećih izvora vode u šumama te ostali preventivno-uzgojni radovi u skladu s planovima. Za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta radnike je moguće uputiti na čišćenje snijega, dostavu namirnica starijima i nemoćnima i druge društveno korisne poslove.

Na oglas se mogu javiti dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom i osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe te korisnici zajamčene minimalne naknade. Svi moraju imati prebivalište u Županji i biti prijavljeni na evidenciji nezaposlenih. U ovaj program ne mogu biti uključene osobe koje su bile angažirane u javnom radu dulje od 12 mjeseci unatrag tri godine. Prijave se podnose u Grad Županju, Gradska služba, Josipa Jurja Strossmayera 1, zaključno s 14. prosinca do 12 sati.

Koristan rad

Šest mjeseci siguran posao i redovna primanja puno će značiti za još 25 županjskih obitelji. Gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević ističe da gradska uprava ulaže goleme napore i čini sve da maksimalno iskoristi raspoložive mogućnosti i što većem broju nezaposlenih osigura privremeni posao. Županji je za javne radove iz ovog programa pojedinačno odobreno najviše radnika u županiji, što je još jedan pokazatelj odlične suradnje s HZZ-om. U rujnu je, podsjećamo, HZZ odobrio zahtjev Grada da se za 52 osobe koje su u srpnju na tri mjeseca zaposlene na javnim radovima ugovor produlji za dodatna tri mjeseca.

- Ljudi svake godine naprave nemjerljiv posao, puno je ruku, puno radnih sati i daju snažan doprinos uređenju grada. Hvala HZZ-u što prepoznaje naše potrebe i nastojanja da zajednički pomognemo nezaposlenim građanima i bar donekle im olakšamo tešku situaciju u kojoj se nalaze. Vjerujem da će tako biti i ubuduće, na obostrano zadovoljstvo - kaže Miličević. Marija Lešić Omerović

Prijave žena do 21. prosinca

Žene zainteresirane za rad u okviru Programa “Zaželi” na području Županje trebaju se do 21. prosinca javiti na natječaj. Bit će zaposleno 50 žena koje će se 24 mjeseca brinuti o 200 starijih i nemoćnih osoba, te voditelj i koordinator projekta. Županji je odobren maksimalan iznos i stopostotno financiranje od 6,7 milijuna kuna. Odabrane kandidatkinje radit će predvidivo od 1. veljače 2018. do 31. siječnja 2020. Do početka rada obvezne su završiti Program osposobljavanja za poslove njegovateljice ili za gerontodomaćicu.

UKUPNO ODOBRENO ZAPOŠLJAVANJE 152 OSOBE

Na javnim radovima provođenja preventivnih mjera zaštite od požara i poplava na području Vukovarsko-srijemske županije bit će angažirane ukupno 152 osobe. Najviše radnika odobreno je Županji i Vukovaru, po 25, slijede Vinkovci i Otok, koji će u javnim radovima angažirati po 10 osoba, a Grad Ilok osam. Općinama Štitar, Tordinci, Drenovci, Stari Mikanovci, Nijemci, Stari Jankovci, Bošnjaci, Gunja, Borovo, Andrijaševci, Babina Greda i Vrbanja odobreno je po pet radnika, Bogdanovcima, Tovarniku, Lovasu i Negoslavcima po tri, a Općini Tompojevci dva.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike