Regija
POTICANJE SAMOZAPOŠLJAVANJA

Sajam vježbeničkih tvrtki
i projekt Ekonomske škole
Objavljeno 10. prosinca, 2017.

POŽEGA - Ekonomska škola Požega prijavila je manifestaciju „Moj posao – moja budućnost” na Javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za gospodarsku manifestaciju te dobila sredstva za njeno održavanje. Opći cilj joj je poticanje i promidžba poduzetništva kroz prezentacije i radionice, učenički sajam, panel raspravu s poduzetnicima i prezentaciju mogućnosti povlačenja EU sredstava i prezentaciju mjera HZZ-a za zapošljavanje.

- Kroz ovu manifestaciju također želimo povezati učenike Ekonomske škole Požega s učenicima škola gostiju, poslovnih partnera vježbeničkih tvrtki koji imaju iskustva u vježbeničkim tvrtkama te sa stvarnim (mladim) poduzetnicima koji su uspješno pokrenuli svoje start up tvrtke. Poduzetnici će razmijeniti iskustva te potaknuti učenike na samozapošljavanje nakon završetka školovanje, ali i pronaći nove potencijalne i kvalitetne radnike za svoje tvrtke - istaknula je ravnateljica škole, Marinka Parac, dipl. oec.

Uz manifestaciju “Moj posao – moja budućnost” održan je i 2. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki, u dvorani Obrtničkog doma u Požegi, na kojemu je sudjelovalo svih 12 vježbeničkih tvrtki Ekonomske škole Požega te 10 vježbeničkih tvrtki iz drugih županija, Virovitice, Bjelovara, Nove Gradiške, Osijeka, Valpova. Učenici su na sajmu međusobno pregovarali i sklapali poslove. Osnivanjem tvrtke i simulacijom poslovanja učenici bi trebali bolje razumjeti sustav tržišnoga gospodarstva kako bi razvili osobnu kreativnost i inovativnost važnu za poticanje poduzetničkoga duha.

Na otvorenju sajma, uz ravnateljicu Parac, sve nazočne pozdravili su u ime pokrovitelja sajma, Požeško-slavonske županije, pročelnica društvenog odjela dr. sc. Vesna Vlašić i zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

U Gimnaziji je održana panel-rasprava na temu “Poduzetništvo u Požeško-slavonskoj županiji”, na kojoj su uspješni mladi poduzetnici razmijenili svoja iskustva s učenicima. Predstavnici HZZ-a Područnog ureda Požega, Mihael Rukavina i Martina Keller, održali su predavanje o temi “Informiranje i savjetovanje o mogućnostima samozapošljavanja”, a Tomislav Obradović iz Regionalne razvojne agencije PSŽ – Panora, predavanje pod nazivom “Mogućnosti i uvjeti za ostvarivanjem poticaja za samozapošljavanje iz EU fondova”. AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike