Mozaik
KUD “BERDA” BRESTOVAC

S pjesmom u susret Božiću
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

Kulturno-umjetničko društvo “Berda” iz Brestovca osmi je put po redu izvela tradicionalnu predblagdansku manifestaciju “S pjesmom u susret Božiću”. I ovaj put je Školska sportska dvorana bila napunjena posjetiteljima i izvođačima.

- Članovi KUD-a Berda sa svojim gostima u programu željeli su svojim sugrađanima u ovo predblagdansko vrijeme u iščekivanju najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića podariti lijepu večer, prepunu pučkih napjeva i plesova, dramskog programa, recitacija, etnomodne revije - istaknula je predsjednica KUD-a Berda Danijela Grgić. Zaželjela je svima da se lijepo provedu, pozdravila goste i zahvalila pokroviteljima, prije svega Općini Brestovac, ali i brojnim sponzorima i društvima koja im pomažu prilikom organizacije.

U programu su s nekoliko koreografija kojima su im približili Lijepu Našu sudjelovali članovi i taburaši KUD-a “Berda”, koji su izveli pjesme i plesove Korduna, Hrvatskog zagorja te božićne pjesme cijele Hrvatske. U programu su sudjelovali Mali folklor i Dramska skupina nižih razreda OŠ Dragutina Lermana, Pjevačka skupina Udruge umirovljenika Orljava Brestovac, a kao posebni gosti Udruga čuvara kulturne baštine Tkanica iz Nove Gradiške. Posebno je toplo od posjetitelja bio primljena etnomodna revija. Modele koje je izradila Nada Grgić nosile su mlade članice brestovačkog folklora i djeca s dječjim modelima, a modnu reviju Obrtničke škole nosile su učenice koje su same kreirale i izradile modele uz mentorstvo svojih profesorica tekstilnih zanimanja na Obrtničkoj školi u sklopu nastavnih predmeta. Na kraju u dvoranu je došao i Sveti Nikola koji je prigodnim poklon-paketima darivao svu djecu. AGM Kruna

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

Najčitanije iz rubrike