Osijek
POČAST PRVOM HRVATSKOM PREDSJEDNIKU

Dr. Franjo Tuđman jedan je
od najvećih hrvatskih sinova
Objavljeno 10. prosinca, 2017.

U nedjelju, 10. prosinca, obilježeno je 18 godina od smrti prvoga hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Počast su mu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika na Trgu slobode, odali ponajprije članovi HDSSB-a, predvođeni predsjednikom Branimirom Glavašem, potom župan Ivan Anušić i predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Željko Požega zajedno sa svojim suradnicima, a zatim i predstavnici osječkog ogranka HDZ-a predvođeni novim predsjednikom Ivanom Radićem te članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

- Gledajući 18 godina unatrag, iz godine u godinu sve je veće suglasje među hrvatskim narodom da je dr. Franjo Tuđman najveća osoba i povijesna ličnost u proteklih 14. stoljeća hrvatskog naroda. Dr. Tuđman je svjetionik koji svijetli sve jače – rekao je Glavaš.

- Dr. Franjo Tuđman ponajprije je bio državnik i vizionar, a onda i političar, što je danas rijetkost. Svjedočimo da danas političar može biti gotovo svatko, a vizionar i državnik malo tko. Iz tog razloga, dr. Franjo Tuđman zaslužuje najveću počast i jedan je od najvećih hrvatskih sinova – poručio je župan Anušić.

Požega je istaknuo povijesnu ulogu prvog hrvatskog predsjednika u nastanku hrvatske države, rekavši kako smo sve svjesniji njegova liderskog dopronosa u povijesti hrvatskog naroda.

Radić je pak istaknuo kako je dr. Tuđman u najtežim trenutcima za našu zemlju donosio ispravne i hrabre odluke, te je svoju viziju pretvarao u djela stvorivši slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku. J. Pejaković

Možda ste propustili...

ZAVRŠILE PRIPREME

Kreće obnova Sakuntala parka

GRAĐANE ZBUNIO NATPIS NA PUTOKAZU

Otkad je Sjenjak ulica?

JAVNA TRIBINA HUMANITARNE UDRUGE "FRA MLADEN HRKAČ"

Djeca s poteškoćama u razvoju su najranjivija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U DUBROVAČKOJ 58 KAO U HORORU

Ispred dva opožarena stana množe se štakori, susjedi žive u strahu

2

ZAVRŠILA LEGALIZACIJA OBJEKATA

Samo od pristojbenih markica Grad uprihodio čistih milijun kuna

3

STANOVNICI ULICE I. KRŠNJAVOG U PANIČNOM STRAHU OD OSA

Pestrid obavio dezinsekciju osa u mladim stablima

oglas