Osijek
NA ODJELU ZA KULTUROLOGIJU

Otvorena nova pop-up Galerija P9
Objavljeno 10. prosinca, 2017.

Protekloga je tjedna zaživjelo novo mjesto s kulturološkim predznakom u Osijeku. Predstavljanjem 3. broja studentskog časopisa Notan u prizemlju zgrade Odjela za kulturologiju u Tvrđi otvorena je nova pop-up galerija pod nazivom Galerija P9. Tom je prigodom postavljena izložba fotografija Roka Poljaka, studenta kulturalnog menadžmenta i stalnog fotografa časopisa Notan, koja se može pogledati svakog radnog dana od 8 do 19 sati.

Okupljene su pozdravili Filip Živaljić, aktualni glavni i odgovorni urednik Notana i pokretač inicijative za Galeriju P9 te nastavnica, doc. dr. sc. Tatjana Ileš, mentorska urednica Notana. “Cilj je ovoga projekta i studentima i ostalim posjetiteljima približiti fotografske uratke koji su se do sada našli u nekom od triju brojeva Notana, ali i ponuditi raznovrsnim studentskim umjetničkim inicijativama prostor za izlaganje i prezentiranje publici”, kazala je Ileš.

“Tijekom dana Galerija P9 je dnevni boravak studenata kulturologije, a tijekom noći mjesto gdje se stvara nova umjetnička scena grada Osijeka”, naglasio je Živaljić.

Na promociji su predstavljena i sva tri do danas objavljena broja časopisa Notan, čiji se sadržaj može pronaći na službenoj internetskoj stranici Odjela za kulturologiju. T. Levak

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike