Regija
NASTUPOM UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE MILKA KELEMENA

Otvorena manifestacija Prosinac u Slatini
Objavljeno 9. prosinca, 2017.

SLATINA - U subotu, dan prije prvog obilnijeg snijega u Slatini je, po rijetko lijepom i toplom vremenu za prvi dio prosinca u Parku 136. slatinske brigade održana priredba kojom je službeno otvoren program ovogodišnje manifestacije Prosinac u Slatini i kojom je označen početak vremena došašća i adventskog sajma.
Zajednička priprava za Božić započela je tjedan dana ranije veselom i kreativnom radionicom izrade božićnih ukrasa, otvorenjem izložbe božićnih jaslica slatinskoga kraja u Zavičajnom muzeju te dječjim priredbama i koncertima. Brojne male sudionike u subotnjem programu i njihove roditelje, kao i ostale građane, pozdravili su direktorica Turističkog ureda gradske Turističke zajednice Vanja Lazić i gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je i otvorio manifestaciju.
Izvedbom Pizzicato polke Josepha Straussa, uvodno su nastupile učenice Glazbene škole Milka Kelemena Antonia Leko, Ema Čapo i Mia Ćalić, 6. razred, i Viktorija Sertić, 5. razred tambure, koje su na 55. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu s učiteljicom Koranom Perlić osvojile treću nagradu u prvoj kategoriji kvarteta. Niz prigodnih božićnih pjesama izveli su učenici pojedinačno, školski zborovi i tamburaški orkestar, a na kraju i crkveni zbor Župe sv. Josipa.   
Najmlađima, ali i ne samo njima, najveći doživljaj bila je mogućnost da u svome gradu okušaju spretnost na klizaljkama, jer je u parku po prvi puta postavljeno i otvoreno javno klizalište. 

Petar Žarković

Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike