Sport
OSIJEK - RUDEŠ

Zekić: Vjerujem kako će igrači pokazati glad i želju za pobjedom
Objavljeno 9. prosinca, 2017.
Momčad zagrebačkog Rudeša bit će posljednji gost Gradskog vrta u ovoj kalendarskoj godini

Nogometaši Osijeka posljednji susret u ovoj kalendarskoj godini pred svojim navijačima odigrat će protiv Rudeša.

Inače, posljednjeplasirana momčad prvenstva bila je gost bijelo-plavih i na prvenstvenoj premijeri ove sezone, a eto raspored je htio da se protiv njih i zaključi prvi dio sezone i cijela 2017. godina koja je navijačima bijelo-plavih donijela puno uzbuđenja i povratak NK-a Osijek na europsku nogometnu kartu.

Dostojan rastanak

Upravo u svjetlu toga, trener Zoran Zekić za posljednji susret na domaćem terenu ove godine priželjkuje dostojan oproštaj od navijača koji su vjerno pratili i podržavali njegovu momčad.

- Bilo bi lijepo kada bismo navijačima na rastanku uz pobjedu pružili i užitak dobre igre. Predložak nam je partija koju smo pružili protiv Slaven Belupa. Malo smo predahnuli kroz ovaj tjedan, imali smo vremena studiozno proučiti suparnika pa nam ostaje sve to prenijeti na teren. U dobrom smo stanju, a osim Šorše i Bobana, svi su mi igrači na raspolaganju. Istina, kapetan Borna Barišić opet osjeti laganu bol u mišiću lista (zbog kojeg je pauzirao gotovo dva mjeseca, nap.a.), pa ne mogu sa stopostonom sigurnošću tvrditi hoće li biti spreman. Vjerujem kako će oni koji zaigraju pokazati glad i želju za pobjedom kakvu smo imali protiv Slaven Belupa - kaže Zekić.

Rudeš je u prethodna dva susreta napravio puno problema Osječanima. Obje su utakmice završile bez pobjednika (1:1, naravno), a oba puta su se bijelo-plavi morali spašavati poraza.

- Još ih nismo pobijedili, ali još je veći problem što su u oba susreta izgledali bolje od nas. To se ne bi smjelo događati, pa smo dobar dio pripreme za susret posvetili baš tom problemu. Čvrsti su i organizirani, pa ako ih se ne shvati maksimalno ozbiljno, mogu svakome stvoriti problem, dodao je Zekić.

Bez promjena

- Posljednji su na tablici, ali to nije realna slika kvalitete njihove igre. Uostalom, momčad koja remizira s Dinamom i pobijedi na Poljudu, što je Rudeš učinio, nije pametno smatrati suparnikom kojeg će se pobijediti lagano. Zaslužuju poštovanje, a mi svojim načinom igre moramo pokazati tko smo i što smo, smatra trener bijelo-plavih.

Dakle, treba očekivati ofenzivan Osijek, ali osim toga trebaju bijelo-plavi biti rastrčani, a dobro će im doći i nadahnuće većeg broja igrača kao što je bio slučaj protiv Koprivničana.

- Igramo kod kuće, opraštamo se od navijača, želimo pobjedu. Da, preuzet ćemo rizik jer to je uvijek naša obveza kada igramo u Gradskom vrtu, ali se ni slučajno ne smijemo upustiti u nekakvo divljanje i taktičku neodgovornost. To može biti opasno, ali napadati se može i pametno, organizirano. Čeka nas težak teren, čemu se također trebamo prilagoditi. Zbog težih uvjeta za rad odustao sam od posljednjeg taktičkog treninga - otkriva Zekić.

Što se sastava tiče, gotovo će sigurno, ako ne bude nekih neplaniranih događaja, susret protiv Rudeša početi ista momčad koja je startala protiv Slaven Belupa.

- Ako ne budem prisiljen, neću mijenjati ništa u početnoj postavi. Momčad koja je odigrala kvalitetnu utakmicu protiv Slaven Belupa zaslužuje povjerenje i kredit, rekao je na kraju Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Dalibor KELER

OSIJEK - RUDEŠ

Početak: Subota, 17 sati

Malenica-Čondrić

Grgić - Mesarić

Škorić - Barbarić

Barać - Borevković

Barišić - Turčin

Jambor - Segado

Mioč - Entrena

Grezda - Pavić

Hajradinović - Kamenar

Lopa - Lulić

Marić - Budimir

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 17.500

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić).

19. kolo

PETAK

Inter Zaprešić - Cibalia

SUBOTA

15 sati

Dinamo - Istra 1961

17 sati

Osijek - Rudeš

NEDJELJA

15 sati

Lokomotiva - Hajduk

17 sati

Rijeka - Slaven Belupo

NA PROBU STIŽE 20-ak IGRAČA

Druga momčad Osijeka koja se natječe u Trećoj hrvatskoj ligi istok jesenski dio sezone završila je na petom mjestu s dva boda manje od lidera BSK-a iz Bijelog Brda. No, čini se kako u Gradskom vrtu imaju plan u proljeće napasti promociju u Drugu ligu jer su ovih dana vrlo žive aktivnosti oko te momčadi kada je u pitanju igrački kadar. Naime, tijekom zime bi na probu trebalo doći 20-ak igrača među kojima će Dino Skender i njegov stručni stožer izabrati nekolicinu njih koji će predstavljati pojačanja, ali i moguću budućnost za prvu momčad bijelo-plavih. Igrači će dolaziti sa svih strana, pa čak iz dalekih Kolumbije i Brazila. Naravno, o konkretnim imenima više će riječi biti tijekom siječnja kada službeno počne prijelazni rok. D.Kl.

“Fenjeraš”

OSIJEK JOŠ NIJE POBIJEDIO RUDEŠA

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana