Regija
STRUKA DOSTUPNIJA POLJOPRIVREDNICIMA

U Pleternici ured Savjetodavne službe
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

PLETERNICA - Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice, spremno je prihvatila inicijativu Ivice Prpića, pročelnika podružnice Savjetodavne službe Požeško-slavonske županije, o otvaranju ureda u Pleternici. Novi ured Savjetodavne službe smješten je u Poduzetničkom centru u Industrijskoj zoni.

Gradonačelnica Jozić je prilikom predaje ključeva Zdravku Tušeku, ravnatelju Savjetodavne službe, istaknula kako je u Pleternici registrirano 850 OPG-ova, od čega njih 250 ima i zaposlenike, a tu gravitiraju i općine Kutjevo te Čaglin. Uspješna suradnja pleterničkog Poduzetničkog centra i poljoprivrednika ogleda se i u pripremanju projekata za natječaje na mjere iz Programa ruralnog razvoja, rekla je Jozić i dodala kako su jedine dvije prijave na natečaj za mjere 4.1., kojima je odobreno nepovratnih 30 milijuna kuna, pripremali upravo djelatnici Poduzetničkog centra. Ured Savjetodavne službe dodatno će poboljšati suradnju s poljoprivrednicima, zaključila je Jozić.

Zdravko Tušek, ravnatelj Savjetodavne službe, kazao je kako Savjetodavna služba nema dovoljno djelatnika da bi potpuno pokrio ruralni prostor, a zbog važnosti struke u neposrednoj poljoprivrednoj proizvodnji potrebno je imati bar po jednog “savjetodavca” u svakoj općini i većem mjestu. Ivica Prpić, pročelnik podružnice Savjetodavne službe Požeško-slavonske županije, istaknuo je kako su i prije, prema potrebi, koristili ove prostore Poduzetničkog centra, a odsad će moći intenzivirati savjetodavne aktivnosti. Naime, podružnica ima 11 djelatnika koji su razmješteni u Požegi, Pakracu i Kaptolu, a otvaranjem ovog ureda napravit će se preraspodjela aktivnosti djelatnika iz ove i susjedne, Brodsko-posavske županije, kako bi savjetodavne usluge bile dostupnije i u ovim udaljenijim djelovima županija, rekao je Prpić i pohvalio dosadašnju suradnju s gradonačelnicom Jozić.

Istovremeno s otvaranjem ureda, u Pleternici je održan i kolegij Savjetodavne službe na nacionalnoj razini. Tom su prilikom “savjetodavci”, načelnici podružnica iz cijele Hrvatske, osim internog brifinga, imali priliku upoznati se s ovim dijelom Slavonije i posjetiti nekoliko poljoprivrednih gospodarstava toga kraja. Roberta Sorić

850

OPG-ova registrirano je u Pleternici, od čega njih 250 ima i zaposlenike

Možda ste propustili...

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike