Novosti
U SABORU PRŠTALE OPOMENE, OPTUŽBE I POVIŠENI TONOVI

Ministrica: Nema paketića - nema ni afere
Objavljeno 9. prosinca, 2017.

Raspravu o izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, koje je u petak u Sabor došla predstaviti ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, oporba je odmah prebacila na “aferu paketići”, pri čemu su je optuživali da laže, dok im je ona uzvraćala da ako nema paketića nema ni afere. “Ministrica Murganić bila je u dječjoj ustanovi i dijelila pomoć siromašnima, a ti siromašni tamo nisu bili. Netko mora za to odgovarati. Ako ne odgovarate Vi, onda mora odgovarati onaj tko je to napravio”, prozivao ju je SDP-ovac Mirando Mrsić, zamjerajući što su se u tu svrhu koristila sredstva Europskog socijalnog fonda. Murganić je uzvraćala kako ju se namjerno diskreditira i diskvalificira. “Strašno je da u javnom prostoru ima toliko dezinformacija, dali smo toliko obrazloženja vezano uz navodnu 'aferu paketići' koje nema. Nitko nije vidio paketiće od našeg ministarstva i nisu postojali, a nema ni afere”, poručila je.

Nada se, kaže, da će Europska komisija doći u kontrolu, jer su prema njezinim uputama sredstva iz Tehničke pomoći koristili za takvu namjenu. “Odlučili smo da u nekoliko nasumce odabranih naših institucija ponesemo slatkiše, školsku literaturu i sitni sanitarni materijal. To su poklončići u vrijednosti 2000 kuna jer nam je preostalo u Tehničkoj pomoći do 50.000 kuna”, pojašnjavala je.

Prepucavanja oko paketića nisu prestajala, predsjedavajući Sabora Furio Radin, vidno uzrujan, izricao je neuspješno opomene zastupnicima te ih pozivao da se u raspravama vrate na predmetni zakon, no oni su to odreda prečuli pa je “drugi čin” uslijedio nakon stanke koju je zatražio SDP. “Kažete da paketići ne postoje i nema afere, a svi smo vidjeli na TV-u da paketići postoje i da ste ih dijelili. Možete reći 'Da, pogriješili smo'. Onaj tko radi taj i griješi, i to je ljudski, ali raditi od zastupnika budale, tu ste nadmašili samu sebe”, zamjerio joj je SDP-ovac Nenad Stazić. H

Možda ste propustili...

U IPSOSU VRLO ZADOVOLJNI ODRAĐENIM

Izlazna anketa gotovo pogodila rezultate izbora

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament