Novosti
KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA HNS-A U OSIJEKU

Ivan Vrdoljak: Nemam namjeru ulaziti u Vladu
Objavljeno 9. prosinca, 2017.

Kandidat za predsjednika HNS-a Ivan Vrdoljak u petak je u Osijeku, prigodom predstavljanja novih članova HNS-a - Dražena Arnolda i Tanje Paun, naglasio kako je započeo proces prepoznavanja HNS-a kao lidera novih politika iz kojih se moraju isključiti ideološke podjele, političke fraze i natjecanje za trenutni politički rejting, a uključiti čovjeka, kao fokus politike.

- Nova politika koju predvodi HNS mora zamijeniti stare politike, predstave i ekscentrične situacije koje u pravilu odvajaju ljude od političkih struktura zaduženih za realiziranje projekata, a ne pričanje o koalicijama, rejtinzima i tome da je glavna svrha postojanja unutarstranački sustav. Mi smo svojom odlukom rekli - na prvom mjestu su interesi Republike Hrvatske te da trenutni gubitak rejtinga HNS-a ne može biti prioritet pred 35 ili 40 tisuća djece koja će iduće godine upisati prvi razred osnovne škole prema novom kurikulumu obrazovnog sustava - kazao je Vrdoljak.

Kazao je kako je uvjeren da je ovo početak procesa prepoznavanja HNS-a kao moderne političke stranke, koja uvodi nove političke paradigme, bez ideologija i bez predstava u politici, nego dovodi do konkretnih rezultata. Taj proces počinje, kako je rekao, danas u Osijeku te će “to biti kontinuiran proces idućih mjeseci i godina”.

Vrdoljak je na novinarski upit o tome ulazi li osobno u Vladu i hoće li HNS na sljedećim parlamentarnim izborima izići samostalno ili u koaliciji kazao kako u Vladu nema namjeru ulaziti, dok je o koalicijama odbio govoriti kazavši kako je važnije okrenuti se čovjeku i pričati o prioritetima politike HNS-a u sljedećim godinama.

- Mislim da naš potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štroman i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rade odličan posao - naglasio je Vrdoljak istaknuvši kako ne vidi razloga da bilo tko, pa i on osobno, ima pravo zbog osobnih ambicija to mijenjati.

- Moja je želja da HNS, kao predstavnik građansko-liberalnog centra, bude prepoznat kao opcija - alternativa onima koji i dalje sjede u rovovima ideloških podjela - zaključio je Vrdoljak. I.Mikulić

Vijećnici Općine Čepin - Arnold i Paun - ušli u HNS

Donedavno nezavisni vijećnici u Općinskom vijeću Čepina - dr. Dražen Arnold i dr. Tanja Paun, pristupili su HNS-u. Predsjednik osječko-baranjske organizacije te stranke Vinko Ručević podsjetio je kako je upravo jedan od ciljeva koje je istaknuo prilikom izbora na tu dužnost osnaživanje stranačke strukture i postizanje prepoznatljivosti kroz aktivno djelovanje ljudi u gradovima i općinama županije. Dr. Arnold je kazao kako su dr. Paun i on bili svjesni da kao nezavisni vijećnici neće moći mnogo učiniti na realizaciji svojih projekata u općini Čepin te da se zbog toga moraju povezati sa županijskom vlašću i vlasti na državnoj razini. “Županijska organizacija HNS-a Osječko-baranjske županije, kao potvrđena ozbiljna, snažna i konstruktivna stranka s jasnim ciljevima i programima, ponudila nam je tu suradnju”, kazao je Arnold.