Sport
PRVA HNL

Osijek Kelme opet ide u goste lideru
Objavljeno 8. prosinca, 2017.

Osječke malonogometaše večeras u Zagrebu očekuje još jedna prvenstvena utakmica u kojoj su ih svi već unaprijed oplakali. Opet će na noge lideru prvenstva kao i prije dva kola kada su gostovali u Splitu. Tada je Split Tommy bio na vrhu, a danas je to Futsal Dinamo kojem Osječani idu na noge. S obzirom na to da su u seriji od šest poraza, jasno je kako ambicije osječke momčadi u Zagrebu nisu zahtjevne. Trener Marin Smoje se u toj svojoj muci čak uspio i našaliti:

- Plan za Futsal Dinamo? Odigrati hrabro, pogoditi četiri stative i promašiti dvaput prazan gol, pa kako nam bude.

Sarkazam koji jasno pokazuje tjeskobu koju kod njega izaziva ta serija poraza kakvu ne pamti otkako je prije sedam godina sjeo na klupu osječke momčadi. Zapravo, Osijek Kelme uopće ne igra loše, ali stvari koje su u stanju promašiti odgurale su ih u “crnu rupu” iz koje nikako ne mogu pronaći izlaz.

- Problemi s realizacijom nisu novost za nas. U polju s loptom u nogama igramo možda i najbolje otkako sam trener, ali obrambeno je priča obrnuta. Obrana nam je ranije bila jak adut, a danas imamo dosta problema. Previše jeftinih pogodaka primamo, a nikada nismo bili u stanju igrati na gol više. Takve utakmice smo najčešće gubili - kaže Smoje.

Apurd je što je i takva obrana Osječana peta po kvaliteti u prvenstvu. Čini se kako je realizacija ipak veći problem jer su samo dvije momčadi zabile manje pogodaka od Smojine. Na gostovanju kod Futsal Dinama, koliko se god ono činilo teško, Osječane ne treba otpisati unaprijed. Međusobne utakmice ta dva suparnika uvijek su bile tvrde i neizvjesne. Pravi mali taktički ratovi, a takve obično odluči individualna kvaliteta koja je na strani Zagrepčana.

- Ne mogu ništa revolucionarno reći uoči tog gostovanja. Idemo tamo rasterećeni pokušati nešto napraviti. Jasno kako su Zagrepčani favoriti, ali naša im igra prethodnih godina nije odgovarala. Uvijek su to bile neizvjesne utakmice bez obzira na to tko je na kraju slavio. Igrali smo s njima u pripremnom razdoblju, završilo je 4:4, nepoznanica nema, a ako budemo manje griješili negoli u dosadašnjim susretima, imat ćemo priliku zakomplicirati tu utakmicu - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Inače, Osječani će u Zagreb otputovati kompletni.

Dalibor KELER
PAROVI 10. KOLA

U 10. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Square (Dubrovnik) - Albona Potpićan '98, Vrgorac - Alumnus (Zagreb), Brod 035 - Uspinjača (Zagreb), Futsal Dinamo (Zagreb) - Osijek Kelme, Crnica (Šibenik) - Split Tommy, Nacional Zagreb - Novo vrijeme Apfel (Makarska).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike