Sport
POLUFINALE KUPA ZA ODBOJKAŠICE

U Gradskom vrtu izostao željeni otpor Osječanki
Objavljeno 7. prosinca, 2017.

Odbojkašice Osijeka aktivne su na tri fronte, utakmice se nižu svaka tri do četiri dana, a na red je stigla i prva polufinalna u sklopu Kupa Hrvatske. U njoj je sastav Branislava Franića ugostio trenutno najbolji sastav u državi, a zagrebačka Mladost Proenergy je u Gradskom vrtu i opravdala taj epitet.

Nešto više od sat vremena trajao je dvoboj koji nije ponudio ni najmanju neizvjesnost te se tako na parketu odvijala repriza superligaškog ogleda istih suparnica, koji je također završio (pre)brzo i istim rezultatom. U tri seta Zagrepčanke su pokazale da žele već u „prvom poluvremenu“ polufinalne serije utabati stazu koja vodi do finala. Uvodni set otvorile su gošće sa 5:0, to je kod Osječanki unijelo dodatnu nervozu i nesigurnost, koja je trajala gotovo svih 67 minuta. Tek je treći set donio malo opušteniju igru „mladostašica“, a domaće su to iskoristile hvatanjem rezultatskog priključka. U trenucima kada je gostujući trener Saša Ivanišević izvadio iz igre dvije igračice iz postave, Osijek se približio na 16:18, iako je tijekom treće dionice imao zaostatak i od osam poena. Mladost ipak ništa nije htjela prepustiti slučaju, u završnici se uozbiljila i privela utakmicu kraju.

- Nije nam Mladost ponudila ni najmanju prigodu da pokušamo utakmicu odvesti u možda nešto neizvjesnije vode. Naša želja nije bila sporna, ali kada igraš protiv ovakvog suparnika, ipak moraš biti na visokoj razini, jer sve se pogreške plaćaju gubitkom poena. Nakratko smo nešto i pokazale sredinom trećeg seta, ali to je ipak premalo da bi se produljila utakmica, kaže kapetanica Ivana Grubeša, koja vjeruje da će u uzvratnom dvoboju sa suigračicama ipak pružiti bolje izdanje, nego u prvoj utakmici, u kojoj je Mladost potvrdila zašto još ne zna za poraz na hrvatskim parketima ove sezone. U Gradskom vrtu su gošće imale čak i podršku s tribina, a razlog je bio taj što u redovima lidera Superlige uspješno igraju i dvije dojučerašnje članice Osijeka. Protiv donedavnih suigračica, Antonija Volmut i Katarina Pavičić nisu imale milosti, a ova prva bila je i najbolji pojedinac ogleda koji je potvrdio da odbojkašice s Drave neće ponoviti prošlosezonski doseg u Kupu, kada su igrale u finalu. Tamo neće biti ni braniteljica naslova. Marina Kaštela je i drugu utakmicu serije izgubila od gradskog rivala Kaštela Cemexa (1:3), koji je tako prvi finalist Kupa Hrvatske.

Nino BENČINA
OSIJEK                                0
MLADOST PRO.                 3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 150. Suci: Mijić i Rakin (oba Osijek).

OSIJEK: Babić, Sučić, Štebih, Grubeša, Krivić, Grahovac, Bilić, Đurić, Gadžić, Zirn, Miličević.

MLADOST PROENERGY: Matić, Pavičić, Butigan, Josipović, Štimac, Volmut, Pažin, Kulić, Šamadan, Rajković, Lada, Jurišić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 14:25, 16:25, 20:25

Najčitanije iz rubrike